Најновије

Никодијевић: Град добро испланирао приходе и управљао ефектима кризе изазване ковидом-19 Београд

Београдом се управља домаћински и грађани не треба да осете ефекте заиста тешке економске кризе изазване ковидом-19, не само у Србији већ и у читавом свету. Грађани могу да буду поносни на то како је Град дочекао ову кризу, изјавио је председник Скупштине града Никола Никодијевић за ТВ Прва.

Према његовим речима, ребаланс буџета Града, који је на дневном реду данашње седнице градског парламента, више је препакивање средстава унутар секретаријата него што има везе са повећањем или смањењем прихода. То значи да су приходи добро планирани и да се добро управљало ефектима кризе.

Никодијевић је подсетио да је претходни ребаланс донесен у априлу, када је планирани приход Града Београда износио 109 милијарди динара, а у септембру он износи 110 милијарди.

– Према овом ребалансу имамо 850 милиона динара прихода више, што указује на то да смо добро планирали. Када је реч о приоритетима, не одустајемо од инвестиција и то се може видети на београдским улицама. Инвестиције нећемо заустављати јер је улагање у инфраструктуру улагање у развој Београда. Овим ребалансом, осим шест вртића које већ градимо, планирана је градња још четири, те први пут у Београду у једној години градимо десет вртића, чиме ћемо дефинитивно укинути листе чекања – рекао је Никодијевић, додајући да неће бити смањења социјалних давања ни за један једини динар.

Нагласио је да је на дневном реду велики број планова регулације, а један од њих је план за леву обалу Дунава, који је изузетно важан када се зна како се ту деценијама градило неплански.

– Важно је да читав Београд буде покривен плановима јер су они основ за развој града – истакао је Никодијевић.

Као посебно важне издвојио је и одлуке о подизању споменика легендарним градоначлницима Бранку Пешићу, Влади Илићу и Милошу Савчићу, као и Одлуку о братимљењу Београда и Бањалуке.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.