Dačić primio novoimenovanog ambasadora Republike Angole Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu ambasadora Republike Angole u Beogradu Alsina duš Prazereš Izata Fransiško da Konseisaoa, povodom njegovog stupanja na dužnost.

Ministar Dačić je poželeo ambasadoru dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu i izneo uverenje da će novi ambasador Angole svojim zalaganjem doprineti daljem unapređenju sveukupnih odnosa između dve zemlje.

Šef srpske diplomatije je posebno zahvalio na čvrstoj i kontinuiranoj podršci Angole po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i na podršci koju nam pružaju u okviru međunarodnih organizacija.

U srdačnom razgovoru razmotrene su teme od posebnog značaja i potvrđen je obostrani interes za unapređenjem bilateralnih odnosa dve zemlje.

Ambasador Angole Alsino duš Prazereš Izata Fransiško da Konseisao je zahvalio ministru Dačiću na dobrodošlici i potvrdio čvrst stav Angole po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.