Đorđe Milićević: Jeremić je svestan da je pao na nivo političkog mediokriteta Vesti

Potpredsednik GO SPS i zamenik predsednika poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je da moralisanje o problemima jednopartijskih država, jesu odraz Jeremićeve demagogije kojom pokušava da se održi u političkom životu. Kada se na demokratske postulate poziva Vuk Jeremić kao jedan od kreatora uličnih protesta sa ciljem urušavanja institucija sistema, onda je to vrhunac hipokrizije. Moralisanja o problemima nekakvih jednopartijskih država, jesu odraz Jeremićeve demagogije kojom pokušava da se održi u političkom životu. Da ima lični etički kodeks nikada mu ne bi palo na pamet da drži lekcije o demokratiji, a naročito da komentariše uređenja drugih država kao što su Nemačka i Belorusija – rekao je zamenik predsednika poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević i dodao:

Vuk Jeremić je svestan da je pao na nivo političkog mediokriteta kako u Srbiji tako i u međunarodnim krugovima. Zato je prozivanje Srbije kao tobože jednopartijske države očajnički vapaj Vuka Jeremića da skrene pažnju na sebe i pokuša da ostavi utisak nekakvog političkog lidera.

Milićević je naglasio da na Jeremićevu žalost, Srbija odavno nije jednopartijska država što se potvrđuje izbornim procesima i rezultatima izbora gde se Vukova stranka gotovo i ne primećuje.

Demokratski potencijal se jedino tako stiče i jača, odmeravanjem snaga ostvarenim rezultatima i poverenjem kod građana, pa je više nego očigledno da Vuk Jeremić ne samo što nema demokratski potencijal već ga nikada neće ni imati sve dok besomučno ljaga legalnu i legitimnu vlast u Srbiji oličenu kroz delovanje Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića – rekao je Đorđe Milićević.

Izvor: Srbija danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.