Најновије

Ружић са полазницима Српско-америчке академије: Стечено знање искористите за добробит своје земље Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић обратио се полазницима Српско-америчке академије, честитао им на успешном завршетку и поручио да је ова академија веома важна и да стечено знање сада искористе за добробит своје земље.

Он је додао да верује да су полазници имали више него корисна и занимљива предавања и да су свесни привилегије да им се у оквиру једне академије обрате високо-позиционирани политичари из америчке администрације, као и овдашњи званичници који настоје да унапреде односе две земље.

„Ова организација нема само тај едукативни фокус, већ има за циљ да се спојимо сви који разумемо колико је важно да се српско-амерички односи унапреде, да прошлост не заборавимо, али да гледамо у будућност, као и да је ниво односа итекако релевантан за даљи развој наше државе“, рекао је министар Ружић.

Истакао је да је ово данас прилика да се полазници сусретну, упознају и разумеју да имају заједничке особине и стремљења и да су „од данас сви лобисти за боље односе Србије и Сједињених Америчких Држава, на добробит оба народа“.

„Сада, када разумете како системи две државе функционишу, можемо разумети колико је недовољно међусобно познавање заправо допринело да се односи током ратова у бившој Југославији и поремете. Са бољим разумевањем иде и боља сарадња, више споразума, више договора… Ту долазим до данашње политике, коју воде и председник Републике Србије Александар Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић, који су успели да остваре најбоље односе са Америком у последњих 30 година. То ће се сигурно одразити на привреду, културу, друштвени развој, па и односе два народа“, истакао је Ружић и додао да споразум који је постигнут у Вашингтону потврђује добре садашње односе две земље.

Он је апеловао на полазнике, и као члан саветодавног одбора Конгреса српско-америчког пријатељства и као министар у Влади Србије, да не пропусте прилику и увек дају свој максимум, како би заједно ишли напред и тежили још бољем.

Извор: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.