Ružić sa polaznicima Srpsko-američke akademije: Stečeno znanje iskoristite za dobrobit svoje zemlje Vesti

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić obratio se polaznicima Srpsko-američke akademije, čestitao im na uspešnom završetku i poručio da je ova akademija veoma važna i da stečeno znanje sada iskoriste za dobrobit svoje zemlje.

On je dodao da veruje da su polaznici imali više nego korisna i zanimljiva predavanja i da su svesni privilegije da im se u okviru jedne akademije obrate visoko-pozicionirani političari iz američke administracije, kao i ovdašnji zvaničnici koji nastoje da unaprede odnose dve zemlje.

„Ova organizacija nema samo taj edukativni fokus, već ima za cilj da se spojimo svi koji razumemo koliko je važno da se srpsko-američki odnosi unaprede, da prošlost ne zaboravimo, ali da gledamo u budućnost, kao i da je nivo odnosa itekako relevantan za dalji razvoj naše države“, rekao je ministar Ružić.

Istakao je da je ovo danas prilika da se polaznici susretnu, upoznaju i razumeju da imaju zajedničke osobine i stremljenja i da su „od danas svi lobisti za bolje odnose Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, na dobrobit oba naroda“.

„Sada, kada razumete kako sistemi dve države funkcionišu, možemo razumeti koliko je nedovoljno međusobno poznavanje zapravo doprinelo da se odnosi tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji i poremete. Sa boljim razumevanjem ide i bolja saradnja, više sporazuma, više dogovora… Tu dolazim do današnje politike, koju vode i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji su uspeli da ostvare najbolje odnose sa Amerikom u poslednjih 30 godina. To će se sigurno odraziti na privredu, kulturu, društveni razvoj, pa i odnose dva naroda“, istakao je Ružić i dodao da sporazum koji je postignut u Vašingtonu potvrđuje dobre sadašnje odnose dve zemlje.

On je apelovao na polaznike, i kao član savetodavnog odbora Kongresa srpsko-američkog prijateljstva i kao ministar u Vladi Srbije, da ne propuste priliku i uvek daju svoj maksimum, kako bi zajedno išli napred i težili još boljem.

Izvor: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.