Најновије

Дачић: Улагање у образовање сигуран је залог за будућност Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић присуствовао је свечаном отварању основне школе „Бошко Ђуричић” у Винорачи код Јагодине.

У свом обраћању, министар је изразио задовољство што присуствује отварању школе која је добила назив по правнику, учеснику народноослободилачке борбе и знаменитом Јагодинцу – Бошку Ђуричићу. Министар је истакао да се на послу који обавља, првог потпредседника Владе и министра спољних послова, свакодневно сусреће са великим изазовима и бави решавањем бројних проблема, па му догађаји попут данашњег увек дају нову снагу и елан.

„Улагање у образовање од најраније животне доби детета јесте сигуран залог за будућност.”

Министар је рекао да је наша земља суочена са проблемом опадања природног прираштаја, одлива мозгова и константног смањивања броја становника, али да управо зато, данашњи догађај даје нови подстрек и указује пут којим треба да наставимо да корачамо – а то је пут оснаживања деце и младих и пут сталног улагања у њихово образовање.

„Посебно ми је драго да видим да једно мало место надомак Јагодине врви од школске деце, јер нема боље потврде од тога да мој пријатељ Палма и његови сарадници раде добро, трудећи се да кроз развој локалне економије задрже своје суграђане у родном крају и створе још боље услове живота за житеље овог дела Србије”, рекао је Дачић.

На крају свог говора, шеф српске дипломатије пожелео је руководству, наставницима и ученицима пуно успеха и лепих момената у њиховој новој школи.   
У наставку је интегрална верзија говора министра Дачића:

„Уважене даме и господо,
Драги домаћини,

Велико ми је задовољство да данас будем са вама у Винорачи, на позив двојице Марковића – директора школе Зорана и мог драгог пријатеља председника општине Јагодина Драгана. Изузетно ми је драго да нас је окупио тако леп и племенит повод, као што је отварање основне школе која поносито носи име по Бошку Ђуричићу, правнику и учеснику народноослободилачке борбе и знаменитом Јагодинцу. Срдачно вам се захваљујем на топлом гостопримству.

Радо сам се одазвао овом позиву, јер верујем да улагање у образовање од најраније животне доби детета јесте сигуран залог за будућност.

На свом послу, у својству првог потпредседника Владе и министра спољних послова, свакодневно се сусрећем са великим изазовима и решавам бројне проблеме, па ми догађаји попут данашњег увек дају нову снагу и елан.
Посебно ми је драго да видим да једно мало место надомак Јагодине врви од школске деце, јер нема боље потврде од тога да мој пријатељ Палма и његови сарадници раде добро, трудећи се да кроз развој локалне економије задрже своје суграђане у родном крају и створе још боље услове живота за житеље овог дела Србије. Док се многе школе широм земље гасе и замиру, овај крај расте и развија се. То је велика и важна ствар.

Као што и сами знате, наша земља већ дужи временски период суочена је са великим проблемом опадања природног прираштаја, одлива мозгова и константног смањивања броја становника. Управо зато, данашњи дан даје нам нови подстрек и указује пут којим треба да наставимо да корачамо, а то је пут оснаживања деце и младих и пут сталног улагања у њихово образовање.
Руководству школе „Бошко Ђуричић” и свим наставницима желим срећан и дуговечан рад, а будућим школарцима желим пуно успеха у школи, у нади да ће учити кроз игру и дружење, на радост својих родитеља, али и своје отаџбине.

Хвала вам и живела Србија!”

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.