Dačić: Ulaganje u obrazovanje siguran je zalog za budućnost Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prisustvovao je svečanom otvaranju osnovne škole „Boško Đuričić” u Vinorači kod Jagodine.

U svom obraćanju, ministar je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju škole koja je dobila naziv po pravniku, učesniku narodnooslobodilačke borbe i znamenitom Jagodincu – Bošku Đuričiću. Ministar je istakao da se na poslu koji obavlja, prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova, svakodnevno susreće sa velikim izazovima i bavi rešavanjem brojnih problema, pa mu događaji poput današnjeg uvek daju novu snagu i elan.

„Ulaganje u obrazovanje od najranije životne dobi deteta jeste siguran zalog za budućnost.”

Ministar je rekao da je naša zemlja suočena sa problemom opadanja prirodnog priraštaja, odliva mozgova i konstantnog smanjivanja broja stanovnika, ali da upravo zato, današnji događaj daje novi podstrek i ukazuje put kojim treba da nastavimo da koračamo – a to je put osnaživanja dece i mladih i put stalnog ulaganja u njihovo obrazovanje.

„Posebno mi je drago da vidim da jedno malo mesto nadomak Jagodine vrvi od školske dece, jer nema bolje potvrde od toga da moj prijatelj Palma i njegovi saradnici rade dobro, trudeći se da kroz razvoj lokalne ekonomije zadrže svoje sugrađane u rodnom kraju i stvore još bolje uslove života za žitelje ovog dela Srbije”, rekao je Dačić.

Na kraju svog govora, šef srpske diplomatije poželeo je rukovodstvu, nastavnicima i učenicima puno uspeha i lepih momenata u njihovoj novoj školi.   
U nastavku je integralna verzija govora ministra Dačića:

„Uvažene dame i gospodo,
Dragi domaćini,

Veliko mi je zadovoljstvo da danas budem sa vama u Vinorači, na poziv dvojice Markovića – direktora škole Zorana i mog dragog prijatelja predsednika opštine Jagodina Dragana. Izuzetno mi je drago da nas je okupio tako lep i plemenit povod, kao što je otvaranje osnovne škole koja ponosito nosi ime po Bošku Đuričiću, pravniku i učesniku narodnooslobodilačke borbe i znamenitom Jagodincu. Srdačno vam se zahvaljujem na toplom gostoprimstvu.

Rado sam se odazvao ovom pozivu, jer verujem da ulaganje u obrazovanje od najranije životne dobi deteta jeste siguran zalog za budućnost.

Na svom poslu, u svojstvu prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova, svakodnevno se susrećem sa velikim izazovima i rešavam brojne probleme, pa mi događaji poput današnjeg uvek daju novu snagu i elan.
Posebno mi je drago da vidim da jedno malo mesto nadomak Jagodine vrvi od školske dece, jer nema bolje potvrde od toga da moj prijatelj Palma i njegovi saradnici rade dobro, trudeći se da kroz razvoj lokalne ekonomije zadrže svoje sugrađane u rodnom kraju i stvore još bolje uslove života za žitelje ovog dela Srbije. Dok se mnoge škole širom zemlje gase i zamiru, ovaj kraj raste i razvija se. To je velika i važna stvar.

Kao što i sami znate, naša zemlja već duži vremenski period suočena je sa velikim problemom opadanja prirodnog priraštaja, odliva mozgova i konstantnog smanjivanja broja stanovnika. Upravo zato, današnji dan daje nam novi podstrek i ukazuje put kojim treba da nastavimo da koračamo, a to je put osnaživanja dece i mladih i put stalnog ulaganja u njihovo obrazovanje.
Rukovodstvu škole „Boško Đuričić” i svim nastavnicima želim srećan i dugovečan rad, a budućim školarcima želim puno uspeha u školi, u nadi da će učiti kroz igru i druženje, na radost svojih roditelja, ali i svoje otadžbine.

Hvala vam i živela Srbija!”

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.