Milićević: Institut dvojnog državljanstva međunarodno pravno priznat i u funkciji zaštite prava građana, što DPS očigledno ne zna Vesti

Pisana izjava potpredsednika GO SPS Đorđa Milićevića koju vam prenosimo u celosti:

Propast katastrofalne politike koju je vodio DPS se ne može abolirati izjavama njihovog portparola Andrije Nikolića koji uzgred rečeno ništa smisleno nije ni rekao osim vređanja ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

S obzirom da komentariše nešto što ne zna, gospodina Nikolića treba podučiti da je institut dvojnog državljanstva međunarodno pravno priznat i da je u funkciji zaštite prava građana. Ivica Dačić nikada nije vređao narod u Crnoj Gori pa ni one koji Srbe ne doživljavaju kao ravnopravne građane pred zakonima Crne Gore. Ali je zato hrabro i bezrezervno ukazivao na nesumnjivu diskriminaciju Srba u Crnoj Gori na šta portparol DPS zatvara oči.

Gubitak vlasti jeste bolan, naročito za one koji su vlast koristili za ostvarenje ličnih interesa. Zato je vidljivo koliko gospodina Nikolića boli što više nije deo vlasti a njegovi pokušaji diskreditacije Ivice Dačića su loša predstava propalog političara. Vlada Srbije i njen predsednik Aleksandar Vučić se nikada nisu niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore kao suverene države, ali će se uvek beskompromisno i legalnim sredstvima boriti za interese srpskog naroda u Crnoj Gori.

Potpredsednik GO SPS i zamenik predsednika PG SPS

Đorđe Milićević

foto: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.