Најновије

Интервју Ђорђa Милићевића за Информер: СПС је спреман за нову владу са СНС Вести

Заменик шефа посланичког клуба СПС у Скупштини и потпредседник ГО СПС Ђорђе Милићевић каже да су социјалисти спремни да наставе сарадњу са СНС и у новој влади и да допринесу решавању националних, државних и политичких питања.

Милићевић истиче да је СПС, а посебно њен лидер Ивица Дачић, у претходном периоду дао велики допринос у поправљању слике Србије и њеном позиционирању у свету.

-Поносни смо на оно што смо заједно са СНС урадили. Позиција Србије у свету се данас разликује у односу на ранији период. Јасно је да су СНС и Вучић апсолутни победници избора. На њима је да конципирају како ће изгледати влада. Уверен сам да ће то бити влада која ће наставити пут напретка и развоја и политичке стабилности земље.

Да ли ће СПС бити део те владе или иде у опозицију?

-Ово није питање математике. У СНС могу и сами да формирају владу. Разговоре о формирању владе не треба поједностављивати. Они се не воде због задовољења нечијих апетита или трговине ресорима. Разговори које Вучић води тичу се будућности Србије. Што се нас тиче, а то је председник Дачић више пута поновио, спремни смо за наставак сарадње са СНС. Желимо да убудуће дамо допринос политичкој стабилности и борби за националне и државне интересе.

Дакле, социјалисти немају посебне жеље за неке ресоре?

-Било би политички некоректно и непристојно да у овом тренутку говоримо о ресорима. Најважнија је будућност Србије. Понављам, разговори који се воде тичу се искључиво будућности земље и изазова са којима ће се Србија суочавати у наредном периоду.

Да ли би за вас било логично да, ако СПС остане у влади, и Дачић остане шеф дипломатије?

-Дачић и Вучић су заједнички одрадили значајан посао. Позиција Србије у свету данас се разликује у односу на ранији период. Ипак, о конкретним персоналним решењима мислим да још није било речи. Свакако ће двојица лидера странака о томе донети најбољу могућу одлуку.

Да ли размишљате о министарској функцији?

-Не. Ако сте у политици због општег, а не личног интереса, онда и као посланик можете дати значајан допринос реализацији прокламованих циљева и начела владе. Пре свега мислим на програм „Србија 2025“. Свакако ћу свој посао обављати одговорно и посвећено.

Извор: Информер, Б. Вукчевић