Intervju Đorđa Milićevića za Informer: SPS je spreman za novu vladu sa SNS Vesti

Zamenik šefa poslaničkog kluba SPS u Skupštini i potpredsednik GO SPS Đorđe Milićević kaže da su socijalisti spremni da nastave saradnju sa SNS i u novoj vladi i da doprinesu rešavanju nacionalnih, državnih i političkih pitanja.

Milićević ističe da je SPS, a posebno njen lider Ivica Dačić, u prethodnom periodu dao veliki doprinos u popravljanju slike Srbije i njenom pozicioniranju u svetu.

-Ponosni smo na ono što smo zajedno sa SNS uradili. Pozicija Srbije u svetu se danas razlikuje u odnosu na raniji period. Jasno je da su SNS i Vučić apsolutni pobednici izbora. Na njima je da koncipiraju kako će izgledati vlada. Uveren sam da će to biti vlada koja će nastaviti put napretka i razvoja i političke stabilnosti zemlje.

Da li će SPS biti deo te vlade ili ide u opoziciju?

-Ovo nije pitanje matematike. U SNS mogu i sami da formiraju vladu. Razgovore o formiranju vlade ne treba pojednostavljivati. Oni se ne vode zbog zadovoljenja nečijih apetita ili trgovine resorima. Razgovori koje Vučić vodi tiču se budućnosti Srbije. Što se nas tiče, a to je predsednik Dačić više puta ponovio, spremni smo za nastavak saradnje sa SNS. Želimo da ubuduće damo doprinos političkoj stabilnosti i borbi za nacionalne i državne interese.

Dakle, socijalisti nemaju posebne želje za neke resore?

-Bilo bi politički nekorektno i nepristojno da u ovom trenutku govorimo o resorima. Najvažnija je budućnost Srbije. Ponavljam, razgovori koji se vode tiču se isključivo budućnosti zemlje i izazova sa kojima će se Srbija suočavati u narednom periodu.

Da li bi za vas bilo logično da, ako SPS ostane u vladi, i Dačić ostane šef diplomatije?

-Dačić i Vučić su zajednički odradili značajan posao. Pozicija Srbije u svetu danas se razlikuje u odnosu na raniji period. Ipak, o konkretnim personalnim rešenjima mislim da još nije bilo reči. Svakako će dvojica lidera stranaka o tome doneti najbolju moguću odluku.

Da li razmišljate o ministarskoj funkciji?

-Ne. Ako ste u politici zbog opšteg, a ne ličnog interesa, onda i kao poslanik možete dati značajan doprinos realizaciji proklamovanih ciljeva i načela vlade. Pre svega mislim na program „Srbija 2025“. Svakako ću svoj posao obavljati odgovorno i posvećeno.

Izvor: Informer, B. Vukčević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.