Најновије

Делегација СПС положила венце на споменик “Вечна ватра“ Вести

Делегација СПС, коју су предводили председник ИО ГО СПС, Владан Заграђанин, директор СПС Ђорђе Чабаркапа, саветник у ИО ГО СПС Марјан Јовановић, председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић са секретаром и потпредседницима Борисом Новаковићем, Дијаном Радовић и Филипом Букилићем положили су венце на споменик “ Вечна ватра ”, као симболу борбе у којој су животе дале жртве НАТО агресије у херојској одбрани суверенитета и територијалног интегритета Србије и њеног народа. Под изговором борбе против Слободана Милошевића, 78 дана су бомбе НАТО алијансе падале на грађане Србије не бирајући циљеве и остављајући за собом далекосежне последице.
На жалост, споменик “ Вечна ватра ”, под командом истих оних који су нас бомбардовали, петог октобра 2000-те је демолиран и девастиран у покушају да се угаси и последњи пламен истине и патриотизма од стране оних који су годинама након тога радили све да наша земља и њен народ, забораве своју историју, традицију и културу са циљем потчињавања истим онима који су убијали нашу децу.
Данашњим полагањем венаца, поручујемо да у томе нису успели јер док тиња и најмањи жар преточен у Социјалистичку партију Србије, вођену нашим лидером Ивицом Дачићем, Србију ћемо бранити од свих покушаја продаје и понижења од стране оних који су након тог петог октобра насилним путем дошли на власт, а са циљем доказивања верности онима који су их ту и довели.
Након 20 година, јасно се види шта су им биле намере, а за шта се СПС залагао и никада од тих принципа нећемо одустати.
Наши резултати су Дејтонски споразум којим је створена Република Српска и Резолуција 1244.
Свим жртвама НАТО агресије нека је вечна слава и хвала.
СПС ће се заложити да се споменик
“ Вечна ватра ” обнови, како би на њему након 20 година, поново засијао пламен слободе, као симбол храбрости нашег народа.
Нека вечно живи слободарски дух Србије!

Служба за информисање ГО СПС