Delegacija SPS položila vence na spomenik ”Večna vatra” Vesti

Delegacija SPS, koju su predvodili predsednik IO GO SPS, Vladan Zagrađanin, direktor SPS Đorđe Čabarkapa, savetnik u IO GO SPS Marjan Jovanović, predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković sa sekretarom i potpredsednicima Borisom Novakovićem, Dijanom Radović i Filipom Bukilićem položili su vence na spomenik “ Večna vatra ”, kao simbolu borbe u kojoj su živote dale žrtve NATO agresije u herojskoj odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i njenog naroda. Pod izgovorom borbe protiv Slobodana Miloševića, 78 dana su bombe NATO alijanse padale na građane Srbije ne birajući ciljeve i ostavljajući za sobom dalekosežne posledice.
Na žalost, spomenik “ Večna vatra ”, pod komandom istih onih koji su nas bombardovali, petog oktobra 2000-te je demoliran i devastiran u pokušaju da se ugasi i poslednji plamen istine i patriotizma od strane onih koji su godinama nakon toga radili sve da naša zemlja i njen narod, zaborave svoju istoriju, tradiciju i kulturu sa ciljem potčinjavanja istim onima koji su ubijali našu decu.
Današnjim polaganjem venaca, poručujemo da u tome nisu uspeli jer dok tinja i najmanji žar pretočen u Socijalističku partiju Srbije, vođenu našim liderom Ivicom Dačićem, Srbiju ćemo braniti od svih pokušaja prodaje i poniženja od strane onih koji su nakon tog petog oktobra nasilnim putem došli na vlast, a sa ciljem dokazivanja vernosti onima koji su ih tu i doveli.
Nakon 20 godina, jasno se vidi šta su im bile namere, a za šta se SPS zalagao i nikada od tih principa nećemo odustati.
Naši rezultati su Dejtonski sporazum kojim je stvorena Republika Srpska i Rezolucija 1244.
Svim žrtvama NATO agresije neka je večna slava i hvala.
SPS će se založiti da se spomenik
“ Večna vatra ” obnovi, kako bi na njemu nakon 20 godina, ponovo zasijao plamen slobode, kao simbol hrabrosti našeg naroda.
Neka večno živi slobodarski duh Srbije!

Služba za informisanje GO SPS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.