Најновије

Милићевић: Лутовац злонамерно тумачи извештај ЕК Вести

Потпредседник ГО СПС Ђорђе Милићевић изразио је незадовољство због тога што Зоран Лутовац злонамерно тумачи и анализира извештај Европске комисије.

Милићевих наводи да “та Лутовцу својствена тумачења” долазе у тренутку када ЕК констатује да је Србија одржала европске интеграције као стратешки циљ, а позитивне оцене дала по свим економским критеријумима, што сматра да је изузетно значајно и корак је који води ка наставку дијалога са Приштином.

У писаној изјави он додаје да би Лутовцу као бившем дипломати требало да буде јако добро видљива међународна позиција Србије данас у односу на ранији период, као и историјски напредак на путу европских интеграција.

Чини нам се да се оваквим ставом више понаша као изасланик ”приштинске стране”, а не као неко ко објективно сагледава реалност.

Милићевић оцењује да се Лутовац понаша као опозиција сопственом народу и додаје да би у случају да је ситуација другачија он данас констатовао да Србија чини све да дође до компромисног и правичног решења које ће бити прихватљиво за обе стране и да је реализовала све договорено у дијалогу, а да Приштина није реализовала ни кључну тачку – формирање ЗСО.

Очигледно је, сматра Милићевић да Лутовац и његова квази политичку елита и даље трагају за оправдањем неуспелог бојкота избора и додаје да је потпуно сигуран да ни он сам не верује у “изречене бесмислице”, као и да је грађанима Србије одавно све познато, што, каже, говоре и резултати избора.

Лутовац је данас рекао да се из извештаја ЕК може видети да ЕУ сумња у стварну опредељеност Србије за европске интеграције и оцењује да је Србија пред суспензијом преговора.

Извор: Танјуг

фото: Ало

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.