Најновије

Антић за РТС: Све је спремно за почетак грејне сезоне, цене исте Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је да су у 60 градова и општина широм Србије системи спремни за почетак грејне сезоне и да од данас готово у свим срединама крећу топле пробе, као и да цена грејања ове године остаје иста.
“Велики посао је урађен током лета. Више од 6.000 мегавата инсталираних капацитета у топланама широм Србије су ремонтовани. Мрежа у топланама широм Србије, између 2.500 и 3.000 километара мреже, доведена је у ред и то је заиста веома комплексан процес”, навео је Антић и истакао да су набављени енергенти и да је све спремно за почетак грејне сезоне.
Навео је да су од првог октобра извршене функционалне пробе и да је у неким срединама у Србији грејање већ почело због нижих температура, те као пример навео Нови Сад и Обреновац.
“Од данас готово у свим срединама крећу топле пробе, а верујемо већ у току сутрашњег дана у великом броју средина и грејање, у зависности од темепратура у тим градовима и општинама”, рекао је Антић новинарима у Београду.
Нагласио је да је енергетска ситуација у Србији потпуно стабилна и да су обезбеђени сви кључни енергенти.
“Топлане широм Србије током године потроше више од 600 милиона метара кубних гаса, око 80.000 тона мазута и додатне количине пелета, биомасе, угља. Сви ти енергенти су обезбеђени или уговорени и омогућиће топланама стабилан и сигуран рад, а грађанима топле станове по ценама које се неће мењати”, рекао је Антић.

Извор: Танјуг