Најновије

Дачић разговарао са новоименованом директорком представништва УНИЦЕФ-а у Србији Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је Дејану Костадинову, нову директорку Канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији, која му је предала акредитивно писмо.

Министар је честитао ступање на нову дужност и пожелео јој добродошлицу у Србију. Исказао је задовољство што на чело УНИЦЕФ-а у Србији долази представник из нама суседне и пријатељске земље, Републике Бугарске.

Mинистар Дачић је досадашњу сарадњу УНИЦЕФ-а са институцијама у Србији оценио као врло добру и уједно је захвалио на досадашњем ангажману и активностима УНИЦЕФ-а на пољу заштите права и унапређењу положаја деце у Републици Србији. Изразио је очекивање да ће се та сарадња у будућности продубити и проширити.

Директорка Костадинова захвалила је на срдачном гостопримству и истакла да је досадашња сарадња између УНИЦЕФ-а и институција Србије била на завидном нивоу. Поздравила је усвајање Програмског документа УНИЦЕФ-а за Србију за период 2021-2025. године и уједно пренела изразе захвалности министру Дачићу на доприносу Републике Србије остваривању циљева и мандата УНИЦЕФ-а. Истакла је да ће УНИЦЕФ наставити да пружа подршку Влади Републике Србије на унапређењу права и положаја најмлађе популације.

Извор и фото: МСП