Dačić razgovarao sa novoimenovanom direktorkom predstavništva UNICEF-a u Srbiji Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je Dejanu Kostadinovu, novu direktorku Kancelarije UNICEF-a u Srbiji, koja mu je predala akreditivno pismo.

Ministar je čestitao stupanje na novu dužnost i poželeo joj dobrodošlicu u Srbiju. Iskazao je zadovoljstvo što na čelo UNICEF-a u Srbiji dolazi predstavnik iz nama susedne i prijateljske zemlje, Republike Bugarske.

Ministar Dačić je dosadašnju saradnju UNICEF-a sa institucijama u Srbiji ocenio kao vrlo dobru i ujedno je zahvalio na dosadašnjem angažmanu i aktivnostima UNICEF-a na polju zaštite prava i unapređenju položaja dece u Republici Srbiji. Izrazio je očekivanje da će se ta saradnja u budućnosti produbiti i proširiti.

Direktorka Kostadinova zahvalila je na srdačnom gostoprimstvu i istakla da je dosadašnja saradnja između UNICEF-a i institucija Srbije bila na zavidnom nivou. Pozdravila je usvajanje Programskog dokumenta UNICEF-a za Srbiju za period 2021-2025. godine i ujedno prenela izraze zahvalnosti ministru Dačiću na doprinosu Republike Srbije ostvarivanju ciljeva i mandata UNICEF-a. Istakla je da će UNICEF nastaviti da pruža podršku Vladi Republike Srbije na unapređenju prava i položaja najmlađe populacije.

Izvor i foto: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.