Најновије

Вељко Одаловић: Србија не крије масовне гробнице Вести

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић изјавио је да нису тачне информације у појединим албанским медијима да Србија скрива податке о масовним гробницама јер је, како наводи, српска страна урадила све што је знала и што се од ње тражило по том питању.

Одаловић је за Kосово онлајн рекао да су обрађени Батајница, Петрово Село, Перућац и Рудница, а да ће се ових дана радити у Kозареву и да ће бити проверена локација код Сјенице.

Додао је да је проверавано и неколико локација у Медвеђи за које се претпостављало да су потенцијалне масовне гробнице.

Према писању приштинске Kохе, српска страна више од две деценије чува тајне податке о масовним гробницама на територији Србије, и да се за 1.600 људи не зна о њиховој судбини.

Одаловић каже да су све информације које су добили проверили.

“Да ли постоје неке информације које нама као комисији нису доступне не знам. Волео бих ако постоје да буду стављене у функцију и ја не бежим од тога да ми то радимо, јер се ми ту понашамо крајње одговорно”, навео је Одаловић.

Он је навео да српска страна никада ниједан захтев, када су у питању масовне гробнице, није одбила.

“Сваку информацију, која је до сада из било ког извора дошла, а тиче се било каквих локација, да ли у централном делу Србије или на Kосову и Метохији, ми или директно проверавамо оно где смо ми у пуном капацитету надлежни, или преко Радне групе достављамо приштинској страни или Међународном комитету Црвеног крста са захтевом да се локације провере. То је механизам нашег рада“, објаснио је Одаловић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.