Milićević: Đilasa zanima svaka prilika da u političkom životu ostane po svaku cenu Vesti

Pisana izjava potpredsednika GO SPS Đorđa Milićevića koju vam prenosimo u celosti:

Lideri takozvane opozicije su se poslednjih dana ponovo aktivirali tobože brinući o Srbiji i njenom napretku, njenoj ekonomskoj i političkoj stabilnosti. Danas se tim povodom oglašava Dragan Đilas, koji „brine“ o spoljnom i unutrašnjem dugu Srbije, uzimajući za pravo da je on taj koji zna tačne podatke. Naravno, nije se javljao kada su svakodnevno objavljivani podaci o ekonomskom napretku Srbije o drastično smanjenom broju nezaposlenih, ili kada je ova vlast obezbedila najveći direktan priliv stranih investicija, što je pokazatelj monetarne ali i političke stabilnosti u našoj zemlji i jačanja međunarodnog ugleda Srbije. Da mu je do Srbije, a ne samo do vlasti stalo, on bi primetio šta je u Srbiji urađeno – koliko je infrastrukturnih projekata realizovano, koliko puteva i autoputeva sagrađeno, koliko fabrika otvoreno.

Naravno, on je tu da kritikuje a ne da pohvali reformski kurs Vlade RS čiji su temelji postavljeni 2014.godine, pa i po cenu da je njegov stav potpuno neutemeljen, bez činjenica. Jer, kako da shvatimo drugačije njegovu potrebu da se suprotstavi čak i mišljenju Međunarodnog monetarnog fonda koji je na osnovu egzaktnih pokazatelja dao zeleno svetlo za povećanje plata u javnom sektoru. Međunarodni monetarni fond je ozbiljna međunarodna institucija koja svoje stavove temelji na egzaktnim finansijskim pokazateljima. I sigurni smo da se gospodin Đilas ne bi suprotstavljao stručnom finansijskom mišljenju MMF da je on na vlasti. Naprotiv, tada bi to bio pozitivan stav, ali on misli da je za njega i njegove drugare sa kojima je skupa doživeo politički debakl, rezervisano pravo na kritiku svega i po svaku cenu.

Zaključak je jasan, Đilasu do boljeg života naših građana nije stalo. Njega zanima samo svaka moguća prilika da u političkom životu ostane po svaku cenu.

Ponovo zaboravlja da su građani dali poverenje onima kojima veruju, a ne njemu i njegovim opozicionim drugarima.

POTPREDSEDNIK GO SPS I ZAMENIK PREDSEDNIKA PG SPS ĐORĐE MILIĆEVIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.