Најновије

Милићевић: Дачић на свакој функцији у служби грађана и Србије Вести

Ивица Дачић има велико политичко, парламентарно и државотворно искуство и спреман је да све што уме и зна стави у службу грађана и државе, рекао је народни посланик СПС Ђорђе Милићевић, образлажући предлог да кандидат за председника парламента буде лидер социјалиста.

Милићевић је на седници Народне скупштине, на којој ће Дачић бити изгласан за председника парламента, казао да је први пут у новијој историји на политицкој сцени Србије кандидат за председника Скупштине лидер једне странке, која је на сцени пуних 30 година и која је релевантан политички чинилиац.

Како је рекао, Дачић је обављао значајне функције у парламенту и Влади Србије, био је народни посланик 28 година и водио кључне ресоре у држави, од премијера, министра унутрашњих послова до шефа дипломатије.

“Све је обављао успешно и остављао трагове свог рада. Као министар унапредио је положај полиције, а српска дипломатија је, док је био министар, уз подршку председника Србије и Владе Србије, осујетила покушај оних који су желели да без Србије реше питање Косова”, рекао је Милићевић.

Подсетио је да је 18 држава повукло одлуку о прихватању независности Косова и оценио да је ојачан и оснажен углед Србије у свету.

“За то је потребан велики рад, труд и посвећеност коју су имали Дачић, влада и председник Србије”, истакао је Милићевић.

Милићевић је изразио уверење да ће Дачић као председник Скупштине наставити да се бави парламентарнм дипломатијом која од велике важности за Србију.

Он је казао да су огромно политичко и државничко искуство, толерантност, комуникативност гарант да ће нову дужност успешно обављати у корист грађана и интереса Србије.

Изразио је уверење да ће парламент на челу са Дачићем успети да на најбољи начин да одговори на питања која се постављају пред ту институцију и да ће радити у најбољем интересу грађана.

Милићевић је казао да ће парламент на челу са Дачићем бити симбол транспарентности, демократичности.

Приметио је, каже, потребу појединих политичких опција да, када је Александар Вучић најавио да ће Дачић бити кандидат за председника Скупштине, деградирају и минимизирају улогу председника Скупштине Србије и свих који смо добили легитимитет да обављају озбиљне функције.

””То могу само политички дилетанти који не схватају улогу председника парламента. То су они који су желели да дођу до власти без избора, позивају на промену изборних услова који нису мењани од 2008. Од свега тога праве фарсу и замајавају јавност”, рекао је Милићевић.

Захвалио је на подршци кандидату за председника изразио уверење ће Дачић бити изгласан.

“Верујем да можемо да успоставимо норамалан дијалог у парламетнту у најбољем интересу грађана”, поручио је Милићевић.

Извор : Танјуг Фото: Српски Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.