Milićević: Dačić na svakoj funkciji u službi građana i Srbije Vesti

Ivica Dačić ima veliko političko, parlamentarno i državotvorno iskustvo i spreman je da sve što ume i zna stavi u službu građana i države, rekao je narodni poslanik SPS Đorđe Milićević, obrazlažući predlog da kandidat za predsednika parlamenta bude lider socijalista.

Milićević je na sednici Narodne skupštine, na kojoj će Dačić biti izglasan za predsednika parlamenta, kazao da je prvi put u novijoj istoriji na politickoj sceni Srbije kandidat za predsednika Skupštine lider jedne stranke, koja je na sceni punih 30 godina i koja je relevantan politički činiliac.

Kako je rekao, Dačić je obavljao značajne funkcije u parlamentu i Vladi Srbije, bio je narodni poslanik 28 godina i vodio ključne resore u državi, od premijera, ministra unutrašnjih poslova do šefa diplomatije.

“Sve je obavljao uspešno i ostavljao tragove svog rada. Kao ministar unapredio je položaj policije, a srpska diplomatija je, dok je bio ministar, uz podršku predsednika Srbije i Vlade Srbije, osujetila pokušaj onih koji su želeli da bez Srbije reše pitanje Kosova”, rekao je Milićević.

Podsetio je da je 18 država povuklo odluku o prihvatanju nezavisnosti Kosova i ocenio da je ojačan i osnažen ugled Srbije u svetu.

“Za to je potreban veliki rad, trud i posvećenost koju su imali Dačić, vlada i predsednik Srbije”, istakao je Milićević.

Milićević je izrazio uverenje da će Dačić kao predsednik Skupštine nastaviti da se bavi parlamentarnm diplomatijom koja od velike važnosti za Srbiju.

On je kazao da su ogromno političko i državničko iskustvo, tolerantnost, komunikativnost garant da će novu dužnost uspešno obavljati u korist građana i interesa Srbije.

Izrazio je uverenje da će parlament na čelu sa Dačićem uspeti da na najbolji način da odgovori na pitanja koja se postavljaju pred tu instituciju i da će raditi u najboljem interesu građana.

Milićević je kazao da će parlament na čelu sa Dačićem biti simbol transparentnosti, demokratičnosti.

Primetio je, kaže, potrebu pojedinih političkih opcija da, kada je Aleksandar Vučić najavio da će Dačić biti kandidat za predsednika Skupštine, degradiraju i minimiziraju ulogu predsednika Skupštine Srbije i svih koji smo dobili legitimitet da obavljaju ozbiljne funkcije.

””To mogu samo politički diletanti koji ne shvataju ulogu predsednika parlamenta. To su oni koji su želeli da dođu do vlasti bez izbora, pozivaju na promenu izbornih uslova koji nisu menjani od 2008. Od svega toga prave farsu i zamajavaju javnost”, rekao je Milićević.

Zahvalio je na podršci kandidatu za predsednika izrazio uverenje će Dačić biti izglasan.

“Verujem da možemo da uspostavimo noramalan dijalog u parlametntu u najboljem interesu građana”, poručio je Milićević.

Izvor : Tanjug Foto: Srpski Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.