Најновије

Интервју Ивице Дачића за Српски Телеграф : Убацујемо Србију у пету брзину Вести


Први пут у новијој историји је лидер једне странке председник парламента. То је истинска част. Парламент ће дати кључан допринос развоју земље
Од данас српски парламент креће с радом пуном паром, убацујемо у пету брзину, поручује бивши шеф дипломатије Ивица Дачић, који ће од данас обављати нову функцију.
Први радни дан на челу Скупштине Србије Дачић започиње са јасним циљем да ова институција буде брза и ефикасна да би помогла бржем развоју државе.
-За сваког државотворног политичара највећа је част бити на челу највишег представничког тела и носиоца уставотворне и законодавне власти у Републици Србији.

*Ваш прелазак на нову функцију изазвао је различите коментаре. Како ви то коментаришете?
-Скупштина Србије је једна од најважњих институција државе, а нову обавезу прихватио сам са задовољством.

*Шта вам је била прва реакција када сте чули да се селите из Министарства спољних послова?
-Захвалио сам председнику Вучићу на том предлогу. По мом мишљењу, СПС и СНС већ осам година имају одличну сарадњу. Настављамо заједнички рад јер само уједињена Србија може да одговори изазовима који ће нас чекати у наредном периоду.

*Не мислите, као што неки причају, да сте оштећени, скрајнути…
-Први пут у новијој историји председник парламента је лидер једне странке, друге странке по величини у Србији. То је истинска част и то желим да истакнем.

*Шта ће бити ваши приоритети током председавања Скупштином?
-Заједно са председником државе и Владом Републике Србије Народна скупштина ће дати кључан допринос развоју и будућности Србије, уз пуно јединство, које обезбеђује стабилност и просперитет земље.

*Конкретно шта ћете урадити?
-Бићемо замајац и потребна подршка. Председник је и сам рекао да нас чекају велики изазови, велики посао и много рада. Ми ћемо, са наше стране, дати максимум како би се Србија убацила у пету брзину и како бисмо наставили да развијамо и јачамо државу.

*Прича се да ће вас у Министарству наследити Никола Селаковић. Шта ћете му рећи на примопредаји дужности?
-Ко год да буде нови министар спољних послова имаће моју пуну подршку. Наравно, и сваку помоћ уколико то затреба.

*У Владу улази и СПАС Александра Шапића. Како то коментаришете?
-Србији је потребан што шири консензус и јединство за тешке теме које су пред нама. У том смислу и гледам на ово појачање Владе и поздрављам га. Све нас повезује исти циљ, а то је интерес Србије и борба за бољи живот свих грађана.

Извор и фото : Српски Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.