Intervju Ivice Dačića za Srpski Telegraf : Ubacujemo Srbiju u petu brzinu Vesti


Prvi put u novijoj istoriji je lider jedne stranke predsednik parlamenta. To je istinska čast. Parlament će dati ključan doprinos razvoju zemlje
Od danas srpski parlament kreće s radom punom parom, ubacujemo u petu brzinu, poručuje bivši šef diplomatije Ivica Dačić, koji će od danas obavljati novu funkciju.
Prvi radni dan na čelu Skupštine Srbije Dačić započinje sa jasnim ciljem da ova institucija bude brza i efikasna da bi pomogla bržem razvoju države.
-Za svakog državotvornog političara najveća je čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji.

*Vaš prelazak na novu funkciju izazvao je različite komentare. Kako vi to komentarišete?
-Skupština Srbije je jedna od najvažnjih institucija države, a novu obavezu prihvatio sam sa zadovoljstvom.

*Šta vam je bila prva reakcija kada ste čuli da se selite iz Ministarstva spoljnih poslova?
-Zahvalio sam predsedniku Vučiću na tom predlogu. Po mom mišljenju, SPS i SNS već osam godina imaju odličnu saradnju. Nastavljamo zajednički rad jer samo ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima koji će nas čekati u narednom periodu.

*Ne mislite, kao što neki pričaju, da ste oštećeni, skrajnuti…
-Prvi put u novijoj istoriji predsednik parlamenta je lider jedne stranke, druge stranke po veličini u Srbiji. To je istinska čast i to želim da istaknem.

*Šta će biti vaši prioriteti tokom predsedavanja Skupštinom?
-Zajedno sa predsednikom države i Vladom Republike Srbije Narodna skupština će dati ključan doprinos razvoju i budućnosti Srbije, uz puno jedinstvo, koje obezbeđuje stabilnost i prosperitet zemlje.

*Konkretno šta ćete uraditi?
-Bićemo zamajac i potrebna podrška. Predsednik je i sam rekao da nas čekaju veliki izazovi, veliki posao i mnogo rada. Mi ćemo, sa naše strane, dati maksimum kako bi se Srbija ubacila u petu brzinu i kako bismo nastavili da razvijamo i jačamo državu.

*Priča se da će vas u Ministarstvu naslediti Nikola Selaković. Šta ćete mu reći na primopredaji dužnosti?
-Ko god da bude novi ministar spoljnih poslova imaće moju punu podršku. Naravno, i svaku pomoć ukoliko to zatreba.

*U Vladu ulazi i SPAS Aleksandra Šapića. Kako to komentarišete?
-Srbiji je potreban što širi konsenzus i jedinstvo za teške teme koje su pred nama. U tom smislu i gledam na ovo pojačanje Vlade i pozdravljam ga. Sve nas povezuje isti cilj, a to je interes Srbije i borba za bolji život svih građana.

Izvor i foto : Srpski Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.