Најновије

Др ВЕСНА ИВКОВИЋ: За председника Дачића је државни интерес Републике Србије изнад политичког Посланичка група

Др ВЕСНА ИВКОВИЋ, народна посланица Социјалистичке партије Србије говорила је о избору председника Народне скупштине на Првој седници у Дванаестом сазиву.

       Ивица Дачић је веома школован и искусан политичар. Уверена сам да ће парламент са њим на челу радити транспарентно, демократично и одговорно.

            Уважена председавајућа, поштоване колегинице и колеге народни посланици, ових дана у медијима кружи једна вест, једно од највећих изненађења по њима – на политичкој сцени је нова позиција, односно функција лидера СПС Ивице Дачића.

            Не знам зашто је ова вест изненађујућа, јер свима је познато каквог је калибра државник и политичар Ивица Дачић. Уосталом, ова функција је по нашем Уставу, Уставу Републике Србије, по важности одмах испод председничке функције.

            Његово прихватање кандидатуре, односно прихватање Ивице Дачића је још један доказ да великој већини у СПС и нашем Ивици Дачићу нису битне функције и фотеље, већ напредак и бољитак, као и државни интерес Србије који је испред политичког интереса. Ако неко зна, уме и  може да води највише законодавно тело, то је наш лидер Ивица Дачић.

            Поседује вишедеценијско искуство као и резултате остварене у учешћу и руковођењу у различитим органима извршне и законодавне власти у Републици Србији. Да их не набрајам, моје колеге су већ доста причале о њима.

            У ресорима које је водио постигао је завидне резултате посебно у области спољне политике где је бранио државне и националне интересе Србије и својом мудром дипломатијом утицао да 18 земаља повуку признање Косова.

            Тридесет година на политичкој сцени и те како га квалификује за ову функцију. Уосталом, захваљујући мудрој политици Ивице Дачића на челу СПС и наша партија је постала расадник квалитетних кадрова, има ниво у континуитету трајања.

            На крају, још једном без сумње, изабраћемо, надам се, човека који је школован и искусан политичар који ће добро водити дијалог у овом високом дому и залагати се за углед и интегритет Скупштине. Уверена сам да ће парламент на челу са Ивицом Дачићем радити транспарентно, демократично и одговорно, а све у интересу грађана Републике Србије. Захваљујем и желим свима нама успешан рад.

Категорије: Посланичка група