Најновије

Милићевић: Ствара се темељ да Влада Србије ради још боље Вести

Шеф посланичке групе СПС-а у Скупштини Србије Ђорђе Милићевић изјавио је данас да се законом о министарствима ствара темељ да Влада Србије ради још боље и да може да реализује прокламована начела.

Милићевић је казао да не улази у то шта ће бити садржај експозеа мандатарке за састав владе Ане Брнабић, али је убеђен да ће међу њима бити шест кључних циљева о којима је говорио председник Србије и СНС-а Александар Вучић.

“Сигуран сам да је ово закон који се највише пута мењао у историји свих закона, јер од увођења вишестраначја нисмо имали један оптималан модел који је број министарства неопходан за владу. Сада чинимо корак напред и правимо управо тај оптималан модел”, рекао је Милићевић новинарима у Скупштини Србије и додао да садржај закона није резултат политичке трговине.

Најављујући подршку социјалиста закону, Милићевић је казао да је закон одраз реалних потреба грађана и друштва и да је потврда да се иде ка уређенијој и бољој држави.

“Знам да су персонална решења увек важна, али то данас није тема. Важно је да изаберемо најбоље и најквалитетније, али је сада реч о томе да се направи систем који ће омогућити влади да ради”, рекао је шеф социјалиста у скупштини.

Милићевић је истакао да је СПС поносан на резултате који су остварени у претходном периоду и да трасирају пут за рад будуће владе на којем су наставак реформског курса, инвестиције и развој.

Милићевић је поздравио формирање три нова министарства, а на коментаре да је оснивање министарства за дијалог “маркетиншки трик” одговорио да су у дијалогу који је вођен између власти и опозиције на ФПН-у, а након тога и у скупштини, остали само представници владајуће коалиције, те подсетио на Вучићеве речи да је неопходан “перманентан дијалог”.

Извор: Танјуг