Milićević: Stvara se temelj da Vlada Srbije radi još bolje Vesti

Šef poslaničke grupe SPS-a u Skupštini Srbije Đorđe Milićević izjavio je danas da se zakonom o ministarstvima stvara temelj da Vlada Srbije radi još bolje i da može da realizuje proklamovana načela.

Milićević je kazao da ne ulazi u to šta će biti sadržaj ekspozea mandatarke za sastav vlade Ane Brnabić, ali je ubeđen da će među njima biti šest ključnih ciljeva o kojima je govorio predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić.

“Siguran sam da je ovo zakon koji se najviše puta menjao u istoriji svih zakona, jer od uvođenja višestranačja nismo imali jedan optimalan model koji je broj ministarstva neophodan za vladu. Sada činimo korak napred i pravimo upravo taj optimalan model”, rekao je Milićević novinarima u Skupštini Srbije i dodao da sadržaj zakona nije rezultat političke trgovine.

Najavljujući podršku socijalista zakonu, Milićević je kazao da je zakon odraz realnih potreba građana i društva i da je potvrda da se ide ka uređenijoj i boljoj državi.

“Znam da su personalna rešenja uvek važna, ali to danas nije tema. Važno je da izaberemo najbolje i najkvalitetnije, ali je sada reč o tome da se napravi sistem koji će omogućiti vladi da radi”, rekao je šef socijalista u skupštini.

Milićević je istakao da je SPS ponosan na rezultate koji su ostvareni u prethodnom periodu i da trasiraju put za rad buduće vlade na kojem su nastavak reformskog kursa, investicije i razvoj.

Milićević je pozdravio formiranje tri nova ministarstva, a na komentare da je osnivanje ministarstva za dijalog “marketinški trik” odgovorio da su u dijalogu koji je vođen između vlasti i opozicije na FPN-u, a nakon toga i u skupštini, ostali samo predstavnici vladajuće koalicije, te podsetio na Vučićeve reči da je neophodan “permanentan dijalog”.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.