Најновије

Проф. Др Предраг Марковић : Дачић одабрао људе за које сматра да су добри Вести

Потпредседник СПС, историчар Предраг Марковић каже да је Дачић одабрао људе за које сматра да су добри за те положаје, а њега, каже, нарочито радује избор Бранка Ружића.

“Постији нешто што се зове страначка дисциплина. Председник странке, који је наш најискуснији политичар, сигурно има своје разлоге које не треба стално доводити у питање”, напомиње Марковић.

Подсећа и да је недавно обележена 20. годишњица 5. октобра, када су, каже, сви аналитичари одали признаје политичкој мудрости и “жилавости” Ивице Дачића.

“Мислим да је неумесно доводити у питање одлуке толико искусног и мудрог човека”, рекао је Марковић и додао да би принцип политике требало да буде да, ако има неслагања, не буду кулоарска, већ да се јасно искажу.

Сматра и да је Ружић изузетно добар избор, јер је то човек који има изузетан “административан капацитет”, био је два пута министар, и, како истиче Марковић, “изврсно” је водио министарство оба пута, а, како каже, показао се и као необично добар у формирању стручних тимова и у сарадњи са људима.

“За тако компликован и људски тежак ресор, као што је Министарство просвете, Ружић ће бити једно пријатно изненађење”, уверен је Марковић.

Извор : Танјуг