Вања Вукић: Србија мора да води рачуна о својим интересима Вести

Вања Вукић, шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије Бранка Ружића и члан председништва Социјалистичке партије Србије, у емисији “Београде, добро јутро”, на Студију Б, говорио је о председничким изборима у Сједињеним Америчким Државама и другим актуелним дешавањима у свету и Србији.

“Све време кампање која траје јако дуго, скоро годину дана, Трамп је упозоравао на манипулацију гласовима. Сада је у неким државама блокирано пребројавање гласова и те државе могу променити коначан резултат.
Трамп неће допустити да буде преварен и искористиће све правне могућности”, рекао је Вања Вукић.

Истакао је да се наша земља не меша у односе Сједињених Америчких Држава, али је важно да Србија води рачуна о својим интересима и подсетио на споразум који је ове године потписан у Вашингтону.

Поводом терористичког напада који се недавно догодио у аустријској престоници, казао је да је Србија безбедна и да се не налази на мапи земаља које су потенцијална мета тероризма.

Коментаришући тренутну епидемиолошку ситуацију у нашој земљи услед ковида 19, подсетио је да је важно носити маску како би се заштитило здравље грађана и олакшало здравственим радницима не би ли се растеретио здравствени систем.

“Србија је једно време била земља са најмањим бројем заражених у Европи. Имали смо ефикасне мере, али ништа не треба препустити случају. Држава је одлучна да здравствено заштити грађане и мере које спроводе Кризни штаб и Влада Републике Србије ће донети резултате”, истакао је Вања Вукић.

Редакција ОО СПС Звездара