Никодијевић: Град обезбедио шаторе чекаонице за све ковид-амбуланте Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић и заменик градоначелника Горан Весић најавили су да ће све ковид-амбуланте добити шаторске чекаонице, како би се током надолазећих хладних дана грађанима олакшало чекање на прегледе и тестирање. Испред Старог двора директорима и представницима београдских домова здравља и клиничких центара представљен је један од двадесет набављених шатора, који ће бити постављени испред ковид-амбуланти. 

Никодијевић је захвалио свим здравственим радницима јер, како је навео, већ девет месеци надљудским напорима чине велике ствари за грађане Београда.

– Град Београд се од првог дана, од првог зараженог, активно укључио у систем борбе против ковида коју воде председник и Влада. Набављана је заштитна опрема за домове здравља, клиничко-болничке центре и заводе са жељом да помогнемо здравственим радницима у овој борби. У ковид-амбулантама прегледа се дневно по неколико хиљада људи и сматрали смо да треба да постоји пристојан простор где би се сачекао преглед у случају сумње на ковид. До краја недеље обезбедићемо и додатну опрему, на првом месту за тријажне сестре које раде на отвореном простору са пацијентима – истакао је Никодијевић.

Он је још једном навео да су здравствени радници наши хероји, а да ће Град и надаље давати свој допринос у борби против епидемије. 

Из шаторских чекаоница пацијенти даље одлазе на прегледе, потом кући или у тријажне клинике. На овај начин заокружен је прихват, што је од великог значаја, нарочито за теже болеснике. Они су још једном апеловали на грађане да избегавају контакте и носе заштитне маске све док епидемија не добије силазни ток. 

Догађају је присуствовао помоћник градоначелника Александар Марковић, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш и други представници Града и здравствених установа.   

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд