Најновије

Милићевић: Опозиција има само један циљ – да без избора дођу до власти и привилегија Вести

Писана изјава потпредседника ГО СПС и шефа посланичке групе СПС Ђорђа Милићевића, коју вам преносимо у целости:

Владајућа коалиција је увек имала јасан став и вољу да саслуша предлоге опозиције када је реч о изборним условима и на врло одговоран, озбиљан, посвећен начин радила је на томе.

Управо је један део опозиције тај који је дијалог схватио као прилику да замајава јавност, а читав дијалог представи као фарсу, покушавајући да од себе направи жртву. Нису њихов интерес избори и изборни услови, који нису мењани од 2008. године, већ имају само један циљ – да без избора дођу до власти и привилегија.

Док су представници владајуће коалиције и једног дела опозиције водили разговоре у институцијама система, други део опозиције је разговоре водио у хотелским лобијима. Какви су то разговори, ако један део опозиције изађе са ставом – 42 захтева или бојкот?! То није простор за компромисно решење већ ултиматум.

Највећи део онога што је договорено током међустраначког дијалога је имплементирано и реализовано, то је био став и представника ЕП који су јасно рекли да је направљен важан искорак напред који води ка демократском духу.

Ни једног тренутка Ивица Дачић као председник парламента није рекао да разговори неће бити настављени, већ да ће до разговора доћи када за то буде прави тренутак. То значи да Народна скупштина РС, као највиши орган законодавне власти, има јасно дефинисан редослед приоритета и динамику својих активности.

Изгледа да представници једног дела опозиције никако да схвате да им за долазак на власт не могу помоћи никакви изборни услови, иако ми јесмо спремни да разговарамо, нити им је довољно што своју судбину оплакују пред представницима ЕУ и другим међународним организацијама. За то им је ипак потребна подршка грађана, коју дефинитивно немају. И све ово подсећа на период претходних разговора када су наводно желели дијалог, а заправо су имали као излаз из свог политичког суноврата само један пут – бојкот као очајнички и губитнички потез. Свесни су они да не могу представљати алтернативу владајућој већини, као и да би сваки избори за њих били политички дебакл.