Најновије

Амбасадор Белхaж честитао Дачићу ступање на нову дужност и уручио писма председника Представничког Дома и министра СП Марока Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадора Краљевине Марока у Републици Србији Мухамеда Амина Белхaжа.

Амбасадор Белхaж честитао је ступање на нову дужност председнику Народне скупштине и уручио писма председника Представничког Дома Марока Хабиб Ел Малкиja и министра спољних послова Марока Насера Бурите. Пренео је поздраве шефа дипломатије Марока Н.Бурите који у свом писму захваљује на личном доприносу Ивице Дачића унапређењу билатералних односа, али и јачању пријатељских веза између две државе и два народа.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изразио је задовољство развојем сарадње између две земље у претходном периоду истичући да делимо жељу и спремност за даље јачње пријатељских веза за које се у свом писму залаже председник Представничког Дома Марока. Подсетио је да је као шеф дипломатије посебну пажњу посветио обнављању веза са афричким државама и истакао да ће и на новој функцији наставити да негује и даље развија ове пријатељске односе. Информисао је амбасадора да је у Народној скупштини недавно формирана парламентарна група пријатељства са Мароком која ће наставити сарадњу са парламентарном групом пријатељства са Србијом која постоји у Представничком дому Марока. Истовремено. изразио је спремност да својим личним ангажовањем допринесе даљем приближавању два парламента.

Саговорници су се сложили да су билатерални односи на високом нивоу и да се развијају у добром правцу, о чему сведочи динамика билатералних посета у претходном периоду и значајан пораст обима робне размене.

Извор: Парламент

фото: Танјуг