Најновије

Ивица Дачић гост у емисији “Од четвртка до четвртка” на радију Спутњик: Правда за српске жртве Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је да Србија активно сарађује на истрагама у откривању несталих особа и потенцијалних гробница на предлог Приштине, али да друга страна не поступа тако и објаснио да је Србија тражила проверу пет локација, а да власти у Приштини “не желе ни једну да провере”.
Дачић је за Спутњик рекао како је дошло време за правду за српске жртве и да је доказ за то да је, под притиском међународне заједнице, формиран нови суд у Хагу, који ће судити за злочине Ослободилачке војске Косова (ОВК) према Србима.

“У Србији нико не спречава да се било шта открије и да се санкционишу кривци”, рекао је Дачић, уз опаску да су сведоци у случајевима против врха ОВК увек били под великим притисцима, и да ће их сигурно бити и сад, али да је ситуација данас другачија у односу на време угашеног Хашког трибунала.

“Да је правда спора то знамо, а видећемо да ли је и достижна”, закључио је Дачић.

Ивица Дачић изјавио је за Спутњик да само једна партија сличног имена из Републике Српске има блиске везе са СПС, да је то Социјалистичка партија којој је на челу Петар Ђокић, а да су они поуздани коалициони партнери Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорада Додика.
Дачић је нагласио како су Ђокићеви социјалисти ти који имају блиске везе са СПС “још од Милошевићевог времена” и да они неће нарушавати коалицију са СНСД.

На питање како ће сарађивати са новим градоначелником Бањалуке као председник Народне скупштине Србије, Дачић је одговорио да се Србија никада није мешала у изборе у Републици Српској (РС) или Црној Гори, нити је одређивала ко треба да добије већину.

“То значи да смо спремни на сарадњу у интересу РС и српског народа у БиХ, а једино што нас занима је политичка стабилност, односно да се избегну сукоби и нестабилности које би могле да угрозе опстанак РС”, нагласио је Дачић.

Он је рекао и да се Србија не укључује у страначка препуцавања унутар РС.

“Увек ћемо подржавати све оне који се залажу за опстанак РС и блиску и присну везу са Србијом”, закључио је Дачић

Извор: Фонет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.