Најновије

Ивица Дачић: Србија придаје посебан значај активностима Савета Европе Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је шефа Мисије Савета Европе у Београду Тобиаса Флесенкемпера.

Тобиас Флесенкемпер је честитао ступање на дужност председнику Народне скупштине и пожело му успех у обављању нове функције. Захвалио се на учешћу председника Народне скупштине на обележавању седамдестогодишњице усвајања Европске конвенције о људским правима. Пренео је спремност Савета Европе и Мисије у Београду за наставак и јачање сарадње са Народном скупштином Републике Србије.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић се захвалио на честиткама. Указао је да Србија придаје посебан значај активностима Савета Европе и изразио задовољство што ће у наредном периоду бити на челу Сталне парламентарне делегације Народне скупштине Републике Србије при Савету Европе, истичући да ће делегација Србије настојати да својим активним учешћем допринесе ефикасном раду Парламентарне скупштине Савета Еворпе.

Током разговора размотрене су могућности будуће сарадње између Народне скупштине и Мисије Савета Европе у Београду кроз интензивирање дијалога са скупштинским одборима и члановима сталне делегације Народне скупштине при Савету Европе. Председник Народне скупштине Ивица Дачић изразио је спремност да пружи подршку програмима сарадње, као и да својим личним ангажманом допринесе унапређењу укупне сарадње између Савета Европе и Републике Србије.

Извор: Парламент