Ivica Dačić: Srbija pridaje poseban značaj aktivnostima Saveta Evrope Vesti

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je šefa Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasa Flesenkempera.

Tobias Flesenkemper je čestitao stupanje na dužnost predsedniku Narodne skupštine i poželo mu uspeh u obavljanju nove funkcije. Zahvalio se na učešću predsednika Narodne skupštine na obeležavanju sedamdestogodišnjice usvajanja Evropske konvencije o ljudskim pravima. Preneo je spremnost Saveta Evrope i Misije u Beogradu za nastavak i jačanje saradnje sa Narodnom skupštinom Republike Srbije.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić se zahvalio na čestitkama. Ukazao je da Srbija pridaje poseban značaj aktivnostima Saveta Evrope i izrazio zadovoljstvo što će u narednom periodu biti na čelu Stalne parlamentarne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri Savetu Evrope, ističući da će delegacija Srbije nastojati da svojim aktivnim učešćem doprinese efikasnom radu Parlamentarne skupštine Saveta Evorpe.

Tokom razgovora razmotrene su mogućnosti buduće saradnje između Narodne skupštine i Misije Saveta Evrope u Beogradu kroz intenziviranje dijaloga sa skupštinskim odborima i članovima stalne delegacije Narodne skupštine pri Savetu Evrope. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izrazio je spremnost da pruži podršku programima saradnje, kao i da svojim ličnim angažmanom doprinese unapređenju ukupne saradnje između Saveta Evrope i Republike Srbije.

Izvor: Parlament

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.