Најновије

Милићевић: Обрадовићеви напади на Вучића срамни и безобзирни Вести

Функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ђорђе Милићевић осудио је објаву лидера Покрета Двери Бошка Обрадовића на његовом Твитер налогу да је наводно одложено саопштењe о смрти патријарха Иринеја и да је за то одговоран председник Србије Александар Вучић.

Милићевић је навео да је срамно што у овом тешком тренутку када Србија и Српска православна црква жале због смрти патријарха Иринеја, Обрадовић и “његова дружина” гледају како да политички профитирају, нападајући и на данашњи дан председника Вучића.

“Потпуно без скрупула и части, без осећаја за тренутак у којем сви православни Срби жале поглавара своје цркве. Коме онда Бошко, који се куне у патриотизам и православље, упућује ове тешке речи. Одавно је Бошко прешао праг политичке културе и толеранције, а о овом непатриотском чину да и не говоримо”, навео је Милићевић у писаној изјави достављеној медијима.

Додаје да је све то последица мањка Обрадовићеве политичке моћи, као и да не бира начин да и у оваквим тренуцима посеже за тешким речима и оптужбама и то стално на рачун председника државе.

“Најмање што би могли после свега да учине на данашњи дан јесте да упуте извињење, али очигледно је да такви назови политичари за срам и част и не знају”, навео је Милићевић.

Обрадовић је на свом Твитер налогу објавио да одбија да поверује да је саопштење о смрти патријарха Иринеја одложено како би председник Александар Вучић имао прилике да говори на антитеростичкој вежби која је одржана јуче у Београду или се “лажно исплакао у болници за медије”.

Извор: Танјуг