Никодијевић: Продужава се поподневни шпиц Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић изјавио је да је Градски штаб за ванредне ситуације одлучио да се поподневни „шпиц”, који је био од 15 до 17 часова, продужи до 20 часова тако да ће у том периоду на улицама Београда бити максимални број возила, односно 1.641, што је 236 возила више, преноси Беоинфо.
Никодијевић је, на телевизији Прва, рекао да је циљ да буде већи број полазака како би гужве биле мање.

Према његовим речима, Град Београд је обезбедио и довољно средства за дезинфекцију како ГСП, тако и приватних возила која учествују у обједињеном систему превоза путника у граду.

“Уколико сви будемо поштовали мере, преношење заразе у јавном превозу свешћемо на најмању могућу меру”, поручио је Никодијевић.

Он је рекао да је Градски штаб за ванредне ситуације у сталном заседању, да је и јутрос одржана седница посвећена новим мерама које је донела Влада Србије и које почињу да се примењују од сутра.

“Оно што је за грађане важно јесте да продавнице прехрамбене робе настављају да раде до 21 час.
Уредбом Владе предвиђено је и да биоскопи и позоришта могу да раде до 18 часова, али тако да представе и пројекције буду завршене до тог времена. То су најважније мере које Град спроводи у дело, као што је и до сада чинио”, рекао је Никодијевић за ТВ Прва.

Он је прецизирао да је од почетка примене мера извршено више од 12,5 хиљада инспекцијских надзора у Београду. Претходног викенда обављено 652 инспекцијска надзора и написано је око двадесетак казни.

“Огромна већина људи придржава се мера и на томе сам им захвалан”, рекао је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд