Дачић: Изјава Стубле врхунац лицемерја Приштине Вести

– Изјаве такозване министарке спољних послова Косова о томе да ће председнику Србије Александру Вучићу бити забрањен улазак на Косово док се “не извини за геноцид”, врхунац је безобразлука и лицемерја Приштине, изјавио је председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић.

”Овде није само реч о кршењу споразума и договора из Брисела, већ и Вашингтонског споразума по коме се Приштина обавезала да ће ући у мини Шенген, који подразумева слободно кретање људи, робе и капитала”, рекао је Дачић у писаној изјави достављеној Танјугу.

Очигледно је да се Приштина, како је додао, са одласком Доналда Трампа одриче и Вашингтонског споразума, односно обавеза које из њега проистичу.

”Србија стоји иза својих обавеза договорених у Бриселу и Васингтону, али ако Приштина то не жели, онда ће Србија добро размислити о нашим преузетим обавезама. Вашингтонски споразум или важи или не важи ни за једну страну. Ако се председнику Србије забрањује улазак на Косово, о каквом то помирењу говоримо?! Нарочито у време када цео свет сведочи о злочинима ОВК над Србима””, нагласио је председник парламента.

Мељиза Харадинај Стубла поручила је раније данас на свом твитер налогу председнику Вучића да неће, како је навела, добити дозволу за посету Косову ”све док се не извини за геноцид и док његови починиоци не буду изведени пред лице правде”.

Извор: Танјуг