Најновије

Снежана Пауновић: Време је да престанемо са насиљем Посланичка група

Обраћајући се поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама, народна посланица Снежана Пауновић на конференцији за новинаре, посебно је изразила захвалност колегиницама, народним посланицама, оснивачицама Женске парламентарне мреже. Искорак које су направиле Гордана Чомић, Марија Обрадовић, Стефана Миладиновић, Дубравка Филиповски, Александра Јерков, и многе друге народне посланице из претходних сазива, био је основ да сви будући сазиви преузму обавезу и одрже тај континуитет, нагласила је Пауновић и додала да се никада у раду Женске парламентарне мреже нису осетиле идеолошке разлике између народних посланица.

– Дугујемо захвалност и женама из наше историје, али и обавезу девојчицама које ће се рађати после нас, да оставимо простор да наставе са својим активизмом и да никада више не буду мање заступљен пол и да их никада више не доживљавају као мање вредан пол, нагласила је она.

Ми ћемо бити, као Женска Парламентарна мрежа, инспирација за све оне жене које желе да буду политички активне, а нису своју шансу добиле слушајући можда мање паметне мушкарце, или можда жене које не знају шта им је тачно улога у друштву.

Снежана Пауновић је у свом обраћању апеловала – нека женска суптилност на сваком месту буде опомена, да насиље као такво не сме да постоји, да мора да се престане са насиљем и да је дијалог увек једина опција.

Нека ми данас не будемо неко ко апелује само за престанак насиља у односу на жене, нека се смањи и вербално насиље коме смо изложени на дневном нивоу.

Захваљујем се председнику Народне скупштине Србије Ивици Дачићу и председнику СПС, који је увек имао разумевања за оно што су женске идеје , такође за оно што су потребе жена у друштву. Увек је био подршка, када се осетите као жена недовољно снажном, схватите да иза леђа као подршку и апсолутни ослонац имате Председника Ивицу Дачића.

Извор: Парламент

Категорије: Посланичка група