Најновије

Квазиполитичари не бирају средства да дођу у жижу јавности Посланичка група

Председник посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић апеловао је на надлежне органе и институције да најозбиљније схвате и реагују на претње упућене председнику државе и њговој породици

Уважени председниче, поштовано председништво, даме и господо народни посланици, дозволите ми наjпре да у свом излагaњу, односно у уводном делу, пре него што поставим питање надлежним органима и надлежним институцијама, будем и личан.

У једном за мене веома тешком периоду, један од људи који је био уз мене и моју породицу је и председник Србије Александар Вучић, који је у правом смислу речи био подршка.

Александар Вучић зна да породица није само једна важна ствар, већ да је породица све, али то је и поштовање, пре свега. Реч коју не разумеју и не допире до свести оних који су увек за мржњу, а против свега што чини и ради владајућа коалиција и то тек онако без алтернативе, без икаквог предлога, већ само да би се критиковало. Зато данас, пре свега као човек, не могу да останем нем, јер у животу морате имати принципе, морате имати одређене ставове и поштовати их. Пре свега, као човек не могу да останем нем и да само посматрам на шта су спремни сви квазиполитичари зарад политичких поена и да би политички профитирали.

Брутална кампања против председника Републике и његове породице наставља се и даље. И пре неколико дана, и ево данас, на жалост овога пута од стране исфрустрираних политичара који немају други начин да буду медијски присутни и да покушају да на било који начин политички преживе.

То су саборци овог квазиполитичког лидера опозиције Драгана Ђиласа. Наставља са монструозним нападима на председника Србије, на његову децу, што је најсвирепије. Он, који је за политичку јавност престао да постоји, конкретно реч је о квазиполитичару, Срђану Ногу, сада не бирајући речи којима вређа, бира страшан, нељудски пут не би ли некако поново доспео у жижу јавност.

Колико зла и мржње треба да је у неком када се исцртавају мете на челу чланова породице, на челу деце, легитимно изабраног председника државе који ужива велико поверење и подршку грађана?

Ово није политичко понашање, веч оличење најприземније и најбизарније негативне кампање која само говори о моралу и карактеру оних који су овакав прљави и неморални полититички маркетинг спремни да воде.

Све присутнији примитивизам, говор мржње и насиље су очигледно остали једино расположиво оружје оних који немају своје политичке програме, нити знају којим политичким путем да иду.

Поставља се питање – Да ли за такве људе постоје границе?

Невероватно колико је мржње садржано у морбидним речима и увредама упућеним председнику Вучићу и његовој породици. Колико неко мора да буде без части и морала па да на овакав начин вређа малолетну децу и породицу?

Није случајност што се све ово дешава у тренутку када председник објављује рат организованом криминалу и мафији, зато позивамо надлежене органе и институције да испитају повезаност тих пропалих политичара са криминалним групама.

Апелујемо на надлежне органе да из наведених разлога најозбиљније схвате овакве врсте претњи које су упућене председнику државе и његовој породици. Крајње је време за предузимање законом прописаних мера против оних који ову мржњу и монструозне претње шаљу готово свакодневно и ми сами смо били и сведоци и жртве његових одијума.

Недопустиво је да се било чија породица злоупотребљава зарад политичке борбе и ово никакво не сме да постане норма друштвеног понашања у Србији. Сви заједно морамо да се успротивимо и сви заједно да помогнемо надлежним органима и надлежним институцијама, понављам, ово не сме да буде норма друштвеног понашања у Србији.

Категорије: Посланичка група