Проф. др Жарко Обрадовић и амбасадор САД Ентони Годфри: Односи са САД иду узлазно Посланичка група

Председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић састао се са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Ентонијем Годфријем и том приликом су разговарали о интензивирању америчко–српских односа.

Председник Обрадовић је пожелео у име Народне скупштине и у своје лично име добродошлицу амбасадору и указао да односи две земље иду узлазном линијом и да је сарадња све боља. Такође, истакао је да је за Србију изузетно важно да у Сједињеним Америчким Државама има сарадника и пријатеља, што је уједно и државни интерес наше земље.


Проф. др Жарко Обрадовић је у разговору са амбасадором, указао на значај Вашингтонског споразума који је потписан у септембру ове године, чије спровођење доприноси регионалној и економској сарадњи, као и дијалогу Београда и Приштине.
Амбасадор Ентони Годфри је истакао да промена америчке администрације неће утицати на спровођење Вашингтонског споразума и изразио очекивање да ће се споразуми који се односе на сарадњу Србије и САД, пре свега Споразум о науци и технологији и Споразум о подстицању инвестиција, ускоро наћи у скупштинској процедури и бити предмет ратификације Народне скупштине.
Амбасадор Ентони Годфри је нагласио да је интерес САД чланство Србије у Европској унији, што би додатно допринело стабилности у региону као и просперитету и економском расту. Истакао је да ће САД, као и до сада, наставити да пружа подршку Србији у процесу приступања ЕУ.

Извор: Парламент

Категорије: Посланичка група