Најновије

Александар Антић oбишао будући мост преко Саве Вести

Директор Коридора Србије Александар Антић обишао будући мост преко Саве у оквиру аутопута и брзе саобраћајнице Рума – Шабац – Лозница

Директор Коридора Србије Александар Антић данас је, са директором компаније Азвирт у Србији, господином Муратом Тухоглуом и представницима Стручног надзора, обишао радове на мосту преко Саве, у оквиру брзе саобраћајнице и ауто-пута Рума – Шабац – Лозница, како би се упознао са динамиком радова и даљим плановима изградње моста.

Антић је изразио задовољство досадашњим постигнутим резултатима који се одвијају у складу са планираном динамиком и нагласио да је неопходно поштовање утврђених циљева, као и максимално ангажовање свих учесника у овом пројекту.

  • Радови на пројекту изградње моста преко Саве теку према утврђеном плану, захвални смо извођачу радова, нашем партнеру, компанији „Азвирт“ из Азербејџана и директору Тухоглуу. За нас је посебно значајно максимално ангажовање и добра сарадња са осталим учесницима на пројекту, као и заједнички напори да радови буду изведени према утврђеним стандардима и задатим роковима, рекао је Антић.

Директор је, након обиласка радова, одржао радни састанак у просторијама градилишног кампа и нагласио снажну подршку овом пројекту од државног значаја, коју пружају председник Александар Вучић, Влада Републике Србије и министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Антић је изразио спремност за максимално лично ангажовање и у том смислу најавио одржавање састанака  на недељном нивоу са свим учесницима на овом пројекту.

До сада је завршено 300 шипова, 13 наглавних греда и 7 стубова, а у току је постављање скеле и оплате за израду распонске конструкције. Планирана дужина моста преко Саве је 1361м ,  биће фундиран на 371 шипу, са укупно 45 наглавних греда и 47 стубова. Главни распон између стубова С6 и С7, на основу димензија пловидбеног пута, износи 155м, што представља највећи и најзахтевнији распон за извођење.

Подсећања ради, комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на аутопту Рума – Шабац и брзој саобраћајници Шабац – Лозница, закључен је 19.11.2019. Укупна дужина ове саобраћајнице је 77 км, а планирана је изградња укупно 56 објеката од чега 54 моста и 2 петље.

Извор: Коридори Србије