Најновије

Славица Ђукић Дејановић у емисији „Реч на реч“ на РТС: У средишту пажње социјалиста су здравље и право на рад Вести

Прва тема емисије, свакако и најважнија била је: -Да ли Србија треба увести оштрије мере током новогодишњих празника због пандемије коронавируса? Како изабрати вакцину и спровести вакцинацију? Да ли треба спровести масовно тестирање на ковид 19?

„Две највеће вредности о којима држава води рачуна а који су у средишту пажње социјалиста су здравље и право на рад. Пандемија је угрозила и једно и друго.

Један балансиран приступ решавању питања здравља сваког од нас и вођење рачуна да што већи број људи ради, а држава то и чини- то је наш став. Анализирати досадашњу ситуацију и мере и у складу са тим их пооштрити ако треба“-рекла је Славица Ђукић Дејановић, потпредседница Социјалистичке партије Србије.

„Можемо се компарирати са другим владама и стручним штабовима и видети да држава чини све да појача здравствену писменост. Здравствени радници који су на радним местима су наши хероји и ово је прилика да им аплаудирамо из душе. Лекари који су у нашем Кризном штабу су најкомпетентнији људи медицинске струке и стимулисали су младе људе који су завршили Медицински факултет да чувају животе наших грађана. Човечанство се први пут суочило са једним оваквим вирусом. Реална анализа и процена треба да буде основ за доношење даљих мера“, истакла је Дејановић.

„Вакцина је највеће цивилизацијско достигнуће, а најважнији су безбедност и ефикасност. Грађани треба да воде рачуна о свом здравственом статусу и да се опредељују. Здравствени ситем није пукао, већ је преморен.“

Посебно је нагласила , да су важни и PSR и серолошки тестови. „Проблем је да ли имамо довољно здравствених радника за све. За пацијенте којима треба урадити тест, то ће бити бесплатно.“

Извор: РТС