Најновије

Никодијевић: Зимски прслуци за медицинско особље у ковид амбулантама Београд

Здравствени радници у ковид амублантама широм Београда добијау зимске прслуке што ће им знатно олакшати рад, најавили су данас у Старом двору председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и заменик градоначелника Горан Весић.  

Никодијевић је подсетио да се Град Београд од првог дана епидемије заједно са Владом Србије укључио у борбу против короне и, пре свега, у помоћ нашем здравственом систему и здравственим радницима. Он је указао да је много мера донето од марта, са акцентом управо на ту помоћ, снабдевање медицинском опремом и друге неопходне потрепштине како би се здравствени радници сачували и изборили са великим бројем пацијената.

– Све ковид амбуланте опремљене су привременим објектима и медицинском опремом, а Арена је уподобљена и опремљена да буде привремена болница. У првом таласу пандемије организовали смо линијски превоз само за здравствене раднике. Град Београд прати политику Владе Србије и у складу са законским овлашћењима и финансијским могућностима трудимо се да будемо део ове борбе против вируса короне – оценио је Никодијевић.

Он је прецизирао да здравствени радници, лекари и медицинско особље, који су ангажовани у тријажним деловима медицинских установа, данас добијају зимске прслуке.

– То је важно јер већи део свог радног времена проводе испред здравствених установа. Иницијативу је поднело неколико директора здравствених установа – казао је Никодијевић и изразио захвалност продавници „Sport vision”, донатору прслука.

Он је прецизирао да ће данас почети испорука 150 прслука.

– Град Београд је отворен и за све друге видове помоћи нашим здравственим радницима, како би лакше поднели ове надљудске напоре у борби против короне. Они су наши истински хероји – нагласио је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд