Александар Антић: Градња моста боља од плана,радови на траси ка Руми у марту Вести

Радови на новом мосту преко Саве код Шапца, на траси будућег аутопута Рума-Шабац, напредују брже од планиране динамике, а почетак радова на траси ка Руми очекује се у марту, изјавио је в.д. директора Коридора Србије Александар Антић.
Прецизирао је, да је било планирано да се до 31. децембра реализује 26 процената радова на мосту преко Саве, а да ће реализација бити око 28 процената.


Од 371 шипа који ће носити овај мост дугачак нешто више од 1.300 метара, ми смо завршили 357, а преосталих 14 шипова ће бити завршена до краја године, нагласио је директор Коридора.
Он је током обиласка градилишта са министром грађевинарства Томиславом Момировићем захвалио за велику подршку коју грађевинари имају од министарства, Владе Србије и председника Републике Александра Вучића.
Данашња посета је пре свега велики подстрек за људе који раде на реализацији овог пројекта, и захваљујем на њој али и на подршци коју имамо из Министарства, преко њих и читаве владе како би се овај пројекат успешно реализовао, рекао је Антић.
“Суочени са том одговорношћу чинимо максимум напора како би се овај пројекат реализовао у складу са квалитетом и динамиком која је предвиђена. И заиста сам поносан на све ове људе, зато што су у протеклом периоду успели нека кашњења која смо имали да достигну и ми данас завршавамо ову годину са неколико процената реализације изнад планиране”, нагласио је Антић.
Тиме овај мост дижемо са нивоа земље и тај објекат ће наставити да се развија током 2021 године, додао је он.
“Оно што је за нас кључно и тиме смо се посебно данас бавили, је како да што пре кренемо у радове на траси. Очекујем да ћемо прве радове на траси од моста према општини Рума имати од марта месеца”.
Додао је, да се завршава идејни пројекат трасе, решава се експропријација која је за првих пет километара аутопута већ урађена, тако да ће радови моћи да почну у марту наредне године.
“Имамо снажну подршку, али и захтеве од министра да што пре почнемо и ми ћемо их испунити. Желим да се захвалим и Србијашумама, Војводинашумама, Србијаводама на великој подршци, наравно подршци читаве владе и пре свега подршци председника Републике Александра Вучића, која нам омогућава да сви заједно радимо у пуном капацитету како би се овај пројекат успешно реализовао”, нагласио је Антић.

Извор: Танјуг