Гостовање Ивице Дачића у емисији “Добро јутро Србијо” на ТВ Хепи Вести

Председник Народне скупштине Србије и лидер СПС Ивица Дачић гостовао је у емисији “Добро јутро Србијо” на ТВ Хепи. 

Ивица Дачић је истакао око спекулација о агенту ЦИА који тражи Србију у ЕУ да се познају из периода када је био премијер, и том приликом га је поменути агент позвао и пренео му честитку Обаме. 
– Када сам био у Вашингтону, ми смо се и срели. Ни је у том тренутку ни очекивао да ће му каријера кренути у овом правцу – објашњава Дачић и додаје да има много примера где су амбасадори били на местима о којима се прича:
– Мене то радује, с обзиром на то да је он увек показао наклоности према спском народу, а то је био и период када је потписан Бриселски споразум. Том приликом сам се срео и са Џозефом Бајденом.
Председник Народне скупштине се присећа:
– Са Милером, који је истраживао Трампа, сретао сам се неколико пута и тада је био директор ФБИ.
Наш гост је истакао да треба неговати односе са ЦИА.
– Сви конгресмени су уобличени у закону у лобирању и код нас би рекли узели су новац. Али, свако је узео од некога новац, важно је да од нас нису – рекао је Дачић.
Једна од тема је била и актуелна ситуација која забрињава – поплаве. 
Гост Хепи ТВ истиче да су поплаве и у Житорађи. Природне катастрофе су покренуле лавину коментара.                          
– Видео сам изјаву једног бискупа који каже колико је тешко човеку који има поремећен ум да се понаша нормално. Он каже и да је земљотрес наш највећи непријатељ и не можемо се борити као против Срба – цитирао је Дачић њега и додао:
– Срби су међу онима који су им највише помогли, али то говори о њима.  
Председник Скупштине Србије Ивица Дачић оценио је да иза најава владике диселдорфског и све Немачке Григорија о, како је то протумачено у јавности, укључењу у политику уочи председничких избора 2022. године, стоји лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас.Пре годину дана, када сам разговарао са људима из политичке аналитике, они су тада рекли да ће кандидати бити академик Владимир Костић, владика Григорије , Мариника Тепић или неко такав, само не Ђилас, Јеремић и слични – рекао је Дачић. Шта хоћу да кажем? Да је потребна нека скривалица да се у ствари не види ко стоји иза тога. Зато сам ја и коментарисао да Григорије, у ствари, иза мантије крије Ђиласа, зато што Ђилас не може да победи – појаснио је Дачић.Каже да никога не жели да оптужује, али да је јасно да Ђилас мисли да “истура” друге људе пошто не може да победи.Такође, како је навео, не жели да вређа било ког владику Српске православне цркве , “али ако већ прелазимо на поље политике, то ће онда бити политичка борба”.Не можете бити и једно и друго – рекао је Дачић.

Он је причу око владике Григорија коментарисао у контексту навода књижевника Светислава Басара који је, према појединим медијским написима, рекао да је “Дачић први реаговао на (изјаве и ставове академика Костића о Косову) и Костића оптужио за президенцијалне намере”.     

Извор: ТВ Хепи/Република.рс