Најновије

Никола Никодијевић: Град Београд помаже најстаријим суграђанима да се што пре вакцинишу Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић и заменик градоначелника Горан Весић одржали су састанак са представницима Министарства здравља, Градског завода за јавно здравље, као и представницима појединих градских општина, како би се најстаријим суграђанима помогло да се што пре вакцинишу.

Састанку су присуствовали начелница Градске управе Сандра Пантелић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, државни секретар Министарства здравља Александар Стефоски, као и представници општина.

Никола Никодијевић је истакао да ће Град Београд узети активно учешће у помоћи Републичком кризном штабу и Министарству здравља око имунизације свих заинтересованих особа старијих од 65 година на територији града Београда.

– Ради се о једној заиста великој логистичкој акцији јер у Београду живи више од 350.000 људи старијих од 65 година. Зато морамо обезбедити све техничке могућности да свима који желе да се пријаве за вакцинацију омогућимо то у реалном року. За вакцину не сме остати ускраћен ни један једини Београђанин који жели да је прими, из разлога јер није имао информацију где треба да се пријави или није био у могућности да то уради – истакао је Никодијевић.

Он је најавио да ће Град Београд путем својих општина, као и Секретаријата за социјалну заштиту, покренути кол-центре који ће комуницирати са свим грађанима старијим од 65 година.

– Припремићемо и посебне брошуре како бисмо грађанима објаснили на које начине и којим путем могу да се пријаве за имунизацију. Старијим особама које живе саме или се тешко крећу понудићемо превоз до пунктова који су намењени за вакцинацију. Осим тога, свим домовима здравља и здравственим радницима који буду радили на имунизацији омогућићемо техничку подршку како би се тај процес убрзао – истакао је Никодијевић.

Он је нагласио да је ова акција захтевна, али да верује да ће бити успешна јер постоји велики број волонтера, као и људи који су обучени да раде овај одговоран посао, те да ће се овај процес што пре окончати како бисмо се вратили нормалном животу.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд