Најновије

Интервју Ђорђа Милићевића за Информер: Имао сам седам тешких операција и још није готово Вести

Имао сам за две године чак седам тешких и компликованих операција и још није готово, и даље се опорављам од саобраћајне несреће…

Овим речима започињемо разговор са Ђорђем Милићевићем, шефом посланичког клуба СПС, који је 2. новембра 2018. године доживео тешку саобраћајну несрећу у селу Бајевац, на регионалном путу Уб – Словац. Милићевићев возач Дејан Јаковљевић, возећи ‘шкоду октавију’, слетео је тада са пута и ударио у зид, Ђорђе је том приликом задобио тешке телесне повреде, а возачу су биле сломљене обе ноге.

Огроман шок

Наш саговорник каже да у првом тренутку уопште није био свестан колико су повреде биле озбиљне и да је одмах изашао из кола.

-У оном шоку успео сам да ногама разбијем стакло и изађем из кола. Извукао сам напоље и возача, којем су биле ноге поломљене. Сачекали смо полицију и Хитну помоћ. Онда сам се онесвестио… – присећа се Милићевић, додајући да су наредни месеци били прави пакао, пошто га је појас у колима безмало пресекао напола, потпуно му покидао десни трбушни мишић и повредио танко и дебело црево, слезину…

-Буквално ми је само један танки део коже држао унутрашње органе.. Прошао сам седам операција и победио у утакмици живота. Остало је још једна финална, осма операција. Али доктори су ми рекли да ће она бити одрађена тек за годину и по дана. Опоравак за сада тече добро – прича Милићевић.

Наш саговорник каже да су се многе ствари у његовом животу промениле после тешке саобраћајке, али и да даље не одустаје од ствари које воли.

-Мој доктор у Ваљеву рекао ми је да због озбиљних повреда никада више нећу моћи да се бавим спортом и да играм фудбал. Страствени сам спортиста и одговорио сам му да ћу кад – тад опет одиграти један меч. Чак смо се и кладили – прича Милићевић, који не крије да је пресрећан јер је, како каже, добио нову шансу.

-Све време сам себи понављао да сам срећан човек. Добио сам нов живот. Највеће благо је то што имам подршку породице и пријатеља. Наравно, много се тога променило, од свакодневних навика до обичнијих ситница… Рецимо, пре несреће сам се плашио лекара и игала. А онда сам се једно јутро пробудио окружен лекарима и иглама. Иронија живота. Извукао сам и неке поуке. Успорио сам, не форсирам се као некада. Ако останем до касно у Скупштини у Београду, тамо и преноћим, не враћам се у Ваљево ноћу као раније… Будући да тренутно не могу да се бавим спортом, сваки слободан тренутак посвећујем ћерки, породици, пријатељима. Када је реч о послу, ту сам остао посвећен, можда и више него раније. Породица ме мало критикује због тога, али шта ћу када сам такав… – искрен је Милићевић.

Написаћу књигу

Према његовим речима, због свега што је преживео у претходне две године, планира да напише дневник у коме ће детаљно описати кроз шта је све прошао.

-То нећу урадити због личне промоције, већ зато што желим да помогнем некоме да из свега тога извуче поуке. На тај начин хоћу да захвалим лекарима, породици и пријатељима који су били ту уз мене. Нисам сигуран да бих успео без њих – наглашава Милићевић.

У парламенту увек мора боље

Ђорђе Милићевић истиче да од посланика у парламенту очекује максимум.

-Увек може боље! Поносан сам што сам један од 250 парламентараца. Надам се да ћемо усвојити Кодекс о етичком понашању, а поставио сам и питање зашто не бисмо разговарали о Извештају Европске комисије – наглашава Милићевић

Нема демократије у Србији без избора

Милићевић оцењује да се демократија у Србији остварује на изборима и никако другачије. 

-Није наш проблем то што неки нису имали снаге и храбрости да изађу на изборе. Прво су тражили ванредне изборе, а када су схватили да не могу бити алтернатива власти већ да је питање да ли ће политички преживети изборе, покренули су причу о бојкоту. Последњи избори били су политички цунами, имамо СНС као најјачу странку, док су неке партије после 20 година нестале. Опстале су одговорне странке и то је резултат озбиљног рада… –  закључује Милићевић

Извор: Б. Вукчевић, Информер

фото: СрбијаДанас САСА Џамбић