Вања Вукић за КЦН1: Позивам све грађане да се пријаве за вакцинацију Вести

Вања Вукић, члан председништва Социјалистичке партије Србије и шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије Бранка Ружића, гостовао је у емисији “Србија онлајн” на ТВ КЦН1.

“Србија је једна од ретких земаља у региону која је већ увелико почела вакцинацију својих грађана. Омогућено је вршење пријава преко портала е-Здравље и позивам све да се пријаве. Што се пре грађани буду вакцинисали, пре ће се живот вратити у нормалу. Имунизација може бити завршена и до јуна. Све вакцине које су стигле у Србију су безбедне и ефикасне, што је потврдила Агенција за лекове и медицинска средства. Пандемија ковида 19 је у целом свету променила начин живота и деловања. То је затекло и нас у Социјалистичкој партији Србије, али смо нашли нов начин комуникације, пре свега путем друштвених мрежа, како бисмо помогли својим грађанима”, рекао је Вања Вукић.

О тренутним догађајима у САД истиче да сваки напад на полицију није дозвољен. “Оно што се дешавало на улицама Београда је покушано и у Сједињеним Америчким Државама. Председник Трамп је осудио насиље”, казао је Вукић.

“Влада Републике Србије се труди да оствари добре односе са нашим суседима. Имамо одличне односе са Мађарском и тако треба бити са свим државама у региону. Београд је послао помоћ поводом недавног земљотреса у Петрињи и наша држава је показала да жели добросуседске односе. Србија је лидер у региону и наставићемо тим путем. У Скупштини Републике Србије су усвојени сви планирани закони, што доприноси томе да се проблеми брже решавају”, поручио је Вања Вукић.

Социјалистичка партија Србије ће се у наредном периоду усмерити на помоћ грађанима како би се пријавили за вакцинацију и победили коронавирус, затим на борбу за опстанак Косова и Метохије у саставу Републике Србије, као и на то да се Србија што више приближи Европској унији.

Извор: КЦН1