Најновије

Ђорђе Милићевић учествовао је у дебати “Реч на реч” на РТС: СПС подржава економску политику која је социјално одговорна и усмерена на обичног човека Вести

Ђорђе Милићевић, потпрeдсeдник ГО СПС и шeф Посланичкe групe СПС у Народној скупштини Рeпубликe Србијe, био је учесник у дебати “Реч на реч”, на Радио-телевизији Србије.

Тема треће политичке дебате на РТС-у биле су економске мере током пандемије као и шта треба да буду приоритети државне економске политике и којим средствима та политика треба да се финансира. Шест представника странака власти и опозиције говорили су о економским мерама које странке предлажу за опоравак привреде због кризе изазване епидемијом коронавируса.

“У 2021. годину улазимо са сигурним, стабилним и јаким финансијама. Систем је функционисао у периоду када је било најтеже. Привреду смо одржали на стабилним ногама. Мере су биле усмерене ка очувању стандарда и егзистенције грађана и одржавању нивоа запослености. Економска политика је социјално одговорна и таква политика, усмерена на обичног човека, увек ће имати подршку Социјалистичке партије Србије. Ово је Влада која не бежи од проблема, већ решава проблеме”, рекао је Ђорђе Милићевић.

“За помоћ пољопривреди је издвојено 2, 6 милијарди динара. Србија је успела да сачува свако радно место и обезбеди помоћ од 100 евра свим грађанима. Систем не само што је функционисао, него је остварио добре резултате”, истакао је Милићевић.

“Наш циљ је да сачувамо привреду. Од политичара се очекују решења. Не треба да се одричемо страних директних инвестиција. Грађани ће остати у Србији јер су реформе омогућиле да имамо стабилне јавне финансије. Ово је ново време у Србији. Промењен је начин живота и привредни амбијент. Потребна је промена културе живљења и рада. Влада Републике Србије ће се као и до сада понашати одговорно и озбиљно”, закључио је Ђорђе Милићевић.

Извор: РТС