Најновије

Бранко Ружић: Школа у Убу да постане стандард за све школе у земљи Вести

Најстарија и највећа школа у Колубарском округу, основана 1820. године, “Милан Муњас” комплетно је реконструисана, по највишим стандардима, а министар просвете и потпредседник ГО СПС Бранко Ружић истакао је да то представља симбол на који начин Влада Србије сагледава образовни систем у 21. веку.

“Овом школом смо доказали да живимо у Европи, да можемо да досегнемо европске стандарде“, казао је Ружић који је школу обишао са премијерком Аном Брнабић.

Како је навео, школа која има скоро 1.300 ученика, 61 одељење, 12 издвојених одељења на територији општине Уб, и захваљујући Канцеларији за јавна улагања је од 2016. године реконструисана, а 2019. се отпочело са радовима на шест учионица и базену – треба да постане стандард за све школе у земљи.

“Мислим да ће и родитељи и деца бити пресрећни што имају све ово на располагању”, рекао је Ружић.

Он је додао да је рачунарска опрема обезбеђена за целу школу у којој постоје четири дигиталне учионице и то захваљујући сарадњи локалне самоуправе и школе.

“То је оријентир за све нас којим путем треба ићи”, рекао је Ружић.

Истовремено, пожелео је здравље и бољи амбијент свим ученицима, као и просветним радницима који су, каже, показали да је могуће и у ванредним околностима, током првог полугодишта, уз велике осцилације, понекада и уз алармантни број заражених, очувати образовни систем.

Просветни радници су и у тим тешким временима покажали одговорност, преданост у раду, а као циљ су испред себе ставили одржавање континуитета образовно-васпитног процеса и процеса стицања знања, рекао је Ружић.

“Уз свеобухватну имунизацију која следи, очекујем да изађемо на зелену грану до краја другог полугодишта”, казао је Ружић и позвао све просветаре да наставе да се пријављују за вакцинацију на порталу еУправа.

Директорка школе Живана Баратовић истакла је да ту образовну институцију карактеришу три “нај”.

“Ово је најстарија школа у Колубарском округу, основана 1820. године, највећа школа у Колубарском округу и са овим новодограђеним деловима дефинитивно најлепша школа”, казала је Баратовић.

Основна школа „Милан Муњас“ комплетно је реконструисана средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије у износу од 354 милиона.

Извор Танјуг