Најновије

Бранко Ружић: У среду почиње вакцинација просветних радника Вести

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић најавио је вакцинацију просветних радника од среде 20. јануара.

Ружић је позвао све заинтересоване запослене у васпитно-образовном систему да се, уколико то нису учинили до сада, изјасне на порталу еУправа за имунизацију како би се реализовао план вакцинације.

“У среду ће почети вакцинација и запослених у просвети, чиме покривамо и овај важни систем заштитом од вируса Ковид 19”, рекао је Ружић и додао да је имунизација једини начин да се ова пошаст заустави.

Запослени у просвети, поред здравственог система, наводи министра, важан су део за функционисање друштва и јасно је зашто су и они приоритет.

“На тај начин сачуваћемо здравље запослених у просвети, као и здравље деце са којима су они у свакодневном контакту”, рекао је Ружић, а наводи се у саопштењу Министарства просвете.

Он је навео да се сви у васпитно-образовном систему труде да настава буде доступна свим ученицима, као и да се одржи њен квалитет, али да је циљ да се наставни процес што пре нормализује.

Пријава путем портала еУправа је први корак у реализацији масовне вакцинације и добијања термина и места имунизације у складу са приоритетима које је прописао Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”.

Просветни радници који су се изјаснили за имунизацију ће добити информацију о термину и месту вакцинације.

Извор: Танјуг