Најновије

Новица Тончев: Жене у неразвијеним срединама чешће жртве насиља Вести

Министар за развој недовољно развијених општина и потпредседник ГО СПС Новица Тончев изјавио је да су жене у неразвијеним срединама у Србији чешће жртве злостављања и да се ређе одлучују да пријаве насиље.

Тончев је на првом мултисекторском друштвеном дијалогу о стању родне равноправности у Србији, а који је иницирало Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, рекао да је задатак свих актера у друштву да остану одлучни у борби против насиља над женама.

Додао је да ће један од циљева Владе Србије и његовог кабинета бити уздизање неразвијених и девастираних јединица локалних самоуправа, као и да се стварањем предуслова за одрживи економски развој стварају и прилике за раст и развој ових општина као средина које ће нудити боље место за живот, али и боље друштво.

”Пут достизања родне равноправности је дуг и сложен, захтева ангажовање свих институција, грађанки и грађана. Само на такав начин можемо створити родно сензитивно друштво којем тежимо””, рекао је Тончев, наводи се у саопштењу кабинета министра.

Нагласио је да иницирање дијалога на тему родне равноправности треба да допринесе стварању хуманијег и бољег друштва.

Извор: Танјуг